Άποψη

Η απόγνωση των νησιωτών

Η απόγνωση των νησιωτών
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα νησιά του Αιγαίου που "βουλιάζουν" από μετανάστες και εξηγεί γιατί η λύση με τη δημιουργία κλειστών κέντρων θα αποτύχει πριν καν εφαρμοσθεί.

Επί δύο ημέρες, 22 και 23 του μηνός, τα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από το μεταναστευτικό προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Κατεβάζουν ρολά στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και στέλνουν αντιπροσωπεία στην Αθήνα για να παραδώσουν στην κυβέρνηση ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το εξής ένα. Να σταματήσει άμεσα η δημογραφική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή που συντελείται από τον ανελέητο εποικισμό ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη οδηγεί όχι απλά σε αλλοίωση, αλλά σε αντιστροφή των πληθυσμιακών δεδομένων και σε de facto αντικατάσταση πληθυσμού.

Στη Μόρια της Λέσβου οι μετανάστες είναι περισσότεροι από 21 χιλιάδες, έχουν ξεπεράσει δηλαδή τον πληθυσμό της πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Υπόψιν ότι το hotspot της Μόριας είχε φτιαχτεί για 1.200 άτομα.

Στο Βαθύ της Σάμου το ίδιο σκηνικό. Περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες βρίσκονται στο hotspot με την πόλη να έχει πληθυσμό έξι χιλιάδων. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νησιά με τις ροές των παράνομων μεταναστών να συνεχίζονται καθημερινά παρά τον άσχημο καιρό και τη δύσκολη θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι διάφοροι «αρμόδιοι» έλεγαν ότι οι ροές θα ανακοπούν τον χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά η πραγματικότητα τους διέψευσε. Πέραν αυτού, το να εναποθέτει κάποιος «αρμόδιος» τις ελπίδες του για τον μετριασμό ενός φαινομένου, που δεν είναι φυσικό, στον καιρό είναι ανησυχητικό. Θα μπορούσε, ενδεχομένως, ο καιρός να βοηθήσει επικουρικά, αν υπήρχε σχεδιασμός ανάσχεσης των ροών. Ο καιρός από μόνος του, όπως αποδείχθηκε, δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα διότι εδώ μπορεί να μην υπάρχει σχεδιασμός, αλλά στην άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχει και μάλιστα είναι παντός καιρού, για αυτό οι αφίξεις συνεχίζονται κανονικά με βροχή, με κρύο, με φουρτούνα. Διότι είναι προγραμματισμένες.

Ένα κράτος που αφήνει τα νησιά του να ρημάζουν από τη λαθρομετανάστευση και τις κοινωνίες τους να διαλύονται και μάλιστα νησιά που βρίσκονται σε εθνικά ευαίσθητη περιοχή που την επιβουλεύεται ανοιχτά ο εχθρός, ο οποίος οργανώνει την αποστολή των μεταναστών ακριβώς για να δημιουργήσει πληθυσμιακό προγεφύρωμα και συνθήκες αποσταθεροποίησής τους, είναι ένα κράτος επικίνδυνο για τον εαυτό του και τους πολίτες του. Ένα πολιτικό σύστημα που είναι όμηρος του ψευδο-ηθικού εκβιασμού διαφόρων ιδεοληπτικών που ζουν στον κόσμο τους και δουλεμπόρων οι οποίοι καλύπτονται πίσω από ΜΚΟ – βιτρίνες και προβάλλουν ως προκάλυμμα ένα δήθεν ανθρωπισμό ενώ βγάζουν εκατομμύρια από τη διακίνηση ανθρώπων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή.

Oύτε τη Δημοκρατία, διότι Δημοκρατία δίχως ασφάλεια και συνοχή δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει σε χώρα η οποία αλλοτριώνεται δημογραφικά και πολιτισμικά από ασύμβατους ως επί το πλείστον, με τη Δυτική Δημοκρατία πληθυσμούς.

Το γεγονός ότι αναγκάζονται οι νησιώτες να παρακαλούν να δοθεί δημοσιότητα στο πρόβλημα ώστε να γίνουν όλοι οι Έλληνες κοινωνοί του δράματος που ζητούν οι περιοχές τους, αποδεικνύει ότι έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα να κάνει κάτι, αυτό που οφείλει, το πολιτικό σύστημα. Και δεν λέω «η κυβέρνηση» διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απείρως χειρότερη σε αυτό το ζήτημα και υπεύθυνη στον μεγαλύτερο βαθμό για τη διόγκωσή του. Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ατολμία της να διορθώσει με ριζικά μέτρα αυτό που κληρονόμησε, εξελισσόμενη σε όμηρο του εγχώριου αυτουργού, του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δε «λύση» με τη δημιουργία κλειστών κέντρων χωρητικότητας έξι χιλιάδων (πέντε χιλιάδων με πρόβλεψη για +20%) στα νησιά, θα αποτύχει πριν καν εφαρμοστεί διότι προϋπόθεση είναι να σταματήσουν οι ροές. Επίσης προϋπόθεση είναι να γίνουν οι υποδομές σε ακατοίκητα νησιά και όχι δίπλα στις πόλεις, ώστε να σταλεί μήνυμα στους δουλεμπόρους και στους ίδιους του επίδοξους παράνομους μετανάστες ότι όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα δεν θα κυκλοφορεί σε αυτή, αλλά θα παραμένει σε περιορισμό μέχρι να επιστρέψει στη χώρα του. Αν αυτά δεν γίνουν τώρα, «αύριο» που θα συμβεί η έκρηξη και το απευκταίο, οι σημερινοί «αρμόδιοι» θα είναι αδύνατον να διαχειριστούν την κατάσταση και αυτό που θα συμβαίνει στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments