Ελλάδα

Άγιος Τιμόθεος του Αποστόλου: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Άγιος Τιμόθεος του Αποστόλου: Τι γιορτάζουμε σήμερα
Άγιος Τιμόθεος του Αποστόλου: Στις 22 Ιανουαρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη του αγίου Τιμόθεου του Αποστόλου από την Εκκλησία.

Άγιος Τιμόθεος του Αποστόλου: Ο Άγιος Απόστολος Τιμόθεος γεννήθηκε στα Λύστρα της Λυκαονίας από Έλληνα πατέρα και Ιουδαία μητέρα, την Ευνίκη. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και η γιαγιά του, η Λωίδα, τον ανέθρεψε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Όταν ο απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τα Λύστρα, εκτιμώντας τα πνευματικά του χαρίσματα και το φλογερό ιεραποστολικό του ζήλο, τον διαπαιδαγωγεί κατάλληλα και τον παίρνει συνοδό του στην Β΄ αποστολική περιοδεία όπου ζει όλες τις περιπέτειες του κορυφαίου αποστόλου για τη διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος.

Μετά το μαρτυρικό θάνατο του Παύλου, επιστρέφει στην Έφεσο και συνεχίζει την ιεραποστολική του δράση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου. Το όνομά του είναι ελληνικό και σημαίνει αυτός που τιμά τον Θεό, αλλά και αυτόν που τιμά ο Θεός.

Κατά τη διάρκεια μίας ειδωλολατρικής εορτής της Αρτέμιδος της Εφέσου, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και μαρτυρικό θάνατο από τον εξαγριωμένο ειδωλολατρικό όχλο επειδή κατέκρινε τα όργιά τους, ενώ το σκήνωμά του μεταφέρθηκε το έτος 356 μ.Χ. επί Κωνσταντίου στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό των Αγίων Αποστόλων.

Συνεπώς σήμερα γιορτάζουν και δεν πρέπει να ξεχάσετε να πείτε χρόνια πολλά στους: Αναστάσιο, Τάσο, Αναστάση, Ανέστη, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεο, Τίμο, Τιμά, Τίμη, Θέο, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη. Τα ονόματα Τασούλα και Θέση σημειώνεται ότι γιορτάζουν κι άλλες ημερομηνίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments