Πολιτισμός

Terry Jones θάνατος: Έφυγε από τη ζωή το εμβληματικό μέλος των Monty Python

Terry Jones θάνατος: Έφυγε από τη ζωή το εμβληματικό μέλος των Monty Python
Terry Jones θάνατος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών το θρυλικό μέλος των Monty Python.

Terry Jones θάνατος: Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του θρυλικού ηγέτη των Monty Python. Ο Terry Jones άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών. Τα τελευταία χρόνια ο γνωστός κωμικός έπασχε από άνοια. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του. Πριν από έναν χρόνο ο φίλος του και συνοδοιπόρος στους Monty Python, ο Terry Gilliam είχε επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση του φίλου του είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να μιλήσει.

Ο Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου του Monty Python» που ίδρυσαν στο τέλος της δεκαετίας του ’60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ. Αν και δεν χρήζουν συστάσεων, οι Monty δημιουργούσαν κωμικά σκετς για το τηλεοπτικό τους σόου που προβαλλόταν σε συγκεκριμένη ώρα στο BBC, από το 1969 έως το 2014. Και έγραψαν ιστορία, με γέλια.

Παλαιότερα, εκπρόσωπός του είχε πει ότι ο ηθοποιός πάσχει από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας. «Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις», ανέφερε. Η πρωτοπαθής προϊούσα αφασία είναι μια νευρολογική διαταραχή στην οποία ο ασθενής χάνει σταδιακά σχεδόν εντελώς την ικανότητα να μιλάει. Δεν σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ. Οι περισσότεροι ασθενείς καταφέρνουν να αυτοεξυπηρετούνται, συνεχίζουν να ασχολούνται με τα χόμπι τους και, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν και εξασκούν το επάγγελμά τους», σύμφωνα με τον ίδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments