Lifestyle

Άση Μπήλιου Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Άση Μπήλιου Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
Άση Μπήλιου Ζώδια: Η πασίγνωστη αστρολόγος παρουσιάζει αναλυτικά τις προβλέψεις της για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

Άση Μπήλιου: Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο όταν γνωρίζονται πρώτη φορά είναι «τι ζώδιο είσαι;». Και περιμένει την απάντηση για να δει χρήσιμα στοιχεία για τα βασικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που μόλις γνωρίζει. Κάθε ζώδιο έχει τη δική του προσωπικότητα την οποία και εκφράζει με διαφορετικό τρόπο. Για τους μελετητές της αστρολογίας και μόνο, τα ζώδια είναι 12 «ενεργειακά τμήματα» (ίσα μεταξύ τους) στα οποία χωρίζεται ο Ζωδιακός Κύκλος, και τα οποία υποτίθεται κατά κάποιο παραεπιστημονικά εξηγούμενο ή «ανεξήγητο» τρόπο επηρεάζουν τα ανθρώπινα φαινόμενα ή συμβάντα ή δραστηριότητες.

Όπως μας ενημερώνει η wikipedia, το πρώτο ζώδιο είναι ο Κριός (οι 0 μοίρες αυτού του ζωδίου συμπίπτουν με το σημείο γ) και ακολουθύν: Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, ,Σκορπιός, ,Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθύες. Στην ετήσια φαινομενική του κίνηση γύρω από τη Γη, ο Ήλιος περνάει διαδοχικά και από τα δώδεκα ζώδια και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να διανύσει κάθε ένα από αυτά. Ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου οι μελετητές της αστρολογίας κατατάσσουν το άτομο σε ένα ζώδιο.

 

Για παράδειγμα αν κάποιος γεννήθηκε αρχές Οκτώβρη, που ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, τότε «είναι» Ζυγός. Συχνά γίνεται μία σύγχυση ανάμεσα στα ζώδια και στους «ζωδιακούς αστερισμούς». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα ζώδια τα τους αστρολόγους είναι άυλα και αόρατα, 12 «ενεργειακές πύλες» που περιβάλλουν τη Γη.

Οι ζωδιακοί αστερισμοί είναι υλικοί και εμφανείς στον ουρανό (οι αστερισμοί του Κριού, του Ταύρου κ.λ.π. που μπορούν να παρατηρηθούν την κατάλληλη εποχή στον νυκτερινό ουρανό). Την εποχή που γεννιόταν η Ωροσκοπιακή Αστρολογία (περίπου πριν 2.000 χρόνια) τα ζώδια συνέπιπταν με τους ζωδιακούς αστερισμούς (πίσω από το ζώδιο του Κριού φαινόταν τότε στον ουρανό ο αστερισμός του Κριού, πίσω από το ζώδιο του Ταύρου ο αστερισμός του Ταύρου κ.ο.κ.) Εξαιτίας όμως της μετάπτωσης των Ισημεριών ολόκληρος ο Ζωδιακός Κύκλος μετακινήθηκε και πίσω από το ζώδιο του Κριού σήμερα έχει αρχίσει να μπαίνει ο ζωδιακός αστερισμός του Υδροχόου.

Τα χαρακτηριστικά των Ζωδίων

Οι Κριοί έχουν αστείρευτη ενέργεια και είναι δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είναι κοινωνικοί, αυθόρμητοι, πρόθυμοι. Μπορούν όμως και να είναι πολύ δογματικοί, κτητικοί και ανταγωνιστικοί. Σε γενικές γραμμές τους αρέσει οι φίλοι τους να είναι διαφορετικοί και ξεχωριστοί. Συνήθως έχουν περισσότερους άνδρες φίλους και αυτό ισχύει και για τις γυναίκες του ζωδίου.

Το ζώδιο του Ταύρου είναι ένα από τα αρχέγονα σημεία της εξέλιξης της ανθρώπινης Ψυχής και ένας από τους τρόπους που αυτό το αρχέγονο στοιχείο λειτουργεί και εκφράζεται μέσα από την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που έχει γεννηθεί όταν ο Ήλιος περνούσε από το ζώδιο του Ταύρου είναι η Ύλη και η ανάγκη για Σταθερότητα μέσα από τα υλικά αγαθά. Μέσα από τη συσσώρευση αλλά και τη διατήρηση της Ύλης, είτε αυτό είναι τα χρήματα και οι ανέσεις είτε τα πρόσωπα και οι σταθερές σχέσεις με αυτά, ο Ταύρος αισθάνεται την ασφάλεια και μπορεί να λειτουργήσει άκρως αισθησιακά και ζεστά.

Το τρίτο κατά σειρά ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο, οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία, την κίνηση και την αλλαγή. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί κάτω από αυτόν τον αστερισμό είναι επικοινωνιακοί λοιπόν ενώ κάποιοι θα μπορούσαν να τους χαρακτηρίσουν και …περίεργους Έχουν ένα ιδιαίτερο, τελείως δικό τους τρόπο σκέψης που τους κάνει αδιαμφισβήτητα να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Επειδή ανήκουν στον μεταβλητό σταυρό, η σκέψη τους δεν είναι ποτέ σταθερή και συνεχώς αλλάζει.

Το τέταρτο κατά σειρά ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο είναι ο Καρκίνος. Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, τον σεβασμό και την αυτάρκεια. Είναι ένα από τα «δύσκολα» ζώδια μιας και ανήκει στην τριπλότητα του Νερού, πράγμα που του δίνει βάθος, περιπλοκότητα, διαίσθηση αλλά και τον κάνει να κρατά ισχυρές άμυνες απέναντι σε οτιδήποτε δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι φιλικό και κατανοητό. Μια φράση που συνοψίζει την ουσία του ζωδίου είναι η φράση: «Θέλω να ξέρω». Αν ο Καρκίνος δε γνωρίζει τους λόγους που οδηγούν και θα κρατάει στάση άμυνας και επιφύλαξης.

Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και είναι ζώδιο σταθερό και της φωτιάς. Του αρέσει η διασκέδαση, η ψυχαγωγία και αγαπά τα παιδιά γιατί κατά βάθος είναι και αυτός ένα παιδί. Μερικές φορές καταπιάνεται με παιδιακίστικες ασχολίες και δραστηριότητες. Του αρέσουν τα ωραία λόγια και τα κομπλιμέντα και είναι πολύ ρομαντικός. Επιζητά και τρέφεται με την αναγνώριση της αξίας του και με την προβολή του στον κοινωνικό περίγυρο. Του αρέσει το σεξ, τα σπορ, τα πάρτυ και οι διασκεδάσεις. Είναι άνθρωπος με ψυχολογία παίκτη και γι’ αυτό δεν θα ήταν παράξενο να τον συναντήσετε σε μέρη που υπάρχει τζόγος. Στα Λιοντάρια τους αρέσει να αλλάζουν, να μεταβάλουν τα πράγματα και την ουσία τους, ακριβώς όπως κάνει η φωτιά σε ένα ξύλο. Είναι πιστά, πεισματάρικα και υπερήφανα. Είναι γεμάτα ενέργεια, έμπνευση και φιλοδοξίες και θα πρέπει να είναι προσεκτικά στο πού δίνουν την εμπιστοσύνη τους.

Η Παρθένος είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού, ανήκει στη Γη και είναι μεταβλητό ζώδιο. Οι Παρθένοι είναι τελειομανείς και έχουν καλές κριτικές ικανότητες. Τους αρέσει η τάξη, η καθαριότητα και η ευπρέπεια. Έχουν δυνατό χαρακτήρα και κρύβουν πολύ αισθησιασμό μέσα τους. Είναι εργατικοί, δεν τους φοβίζει καθόλου η δουλειά, υπομονετικοί και πρακτικοί με μια μεγάλη τάση όμως προς τον συντηρητισμό. Κάνουν συνήθως επιφανειακές σχέσεις γιατί φοβούνται ότι θα πληγωθούν αν αφεθούν να προχωρήσουν βαθύτερα. Αυτό τους κάνει να δίνουν μια εικόνα συναισθηματικά ψυχρού ατόμου.

Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο του ζωδιακού, ανήκει στον αέρα και είναι παρορμητικό ζώδιο. Στους Ζυγούς αρέσει να ασχολούνται με τη διπλωματία, τους συνεταιρισμούς και τις συνεργασίες. Έχουν γενικότερα αυτοσυγκράτηση, καλούς τρόπους και γούστο και τις περισσότερες φορές διατηρούν τον έλεγχο του εαυτού τους και την ψυχραιμία τους. Μπορεί να περνάνε πολύ χρόνο σε υπολογισμούς και σκέψεις αλλά είναι δραστήρια και δραστικά άτομα. Είναι τρομερά έξυπνοι άνθρωποι και τους αρέσει πάρα πολύ να μιλάνε αν και μπορούν να ακούνε επίσης. Είναι συμπονετικοί και δίκαιοι και έχουν ηγετικά προσόντα. Δεν μπορούν με τίποτα τους καυγάδες και δεν τους αρέσουν τα θορυβώδη μέρη. Σιχαίνονται να τους πιέζουν για να πάρουν κάποια απόφαση και απλά λατρεύουν να τους θαυμάζουν.

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού, ανήκει στο νερό και είναι σταθερό ζώδιο. Οι Σκορπιοί έχουν μια αμείωτη δύναμη να μετασχηματίζουν και να αλλοιώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους που ξεκινάει από το τεράστιο πάθος που κινεί την προσωπικότητα τους. Τα έντονα συναισθήματα τους μπορούν να γίνουν πολύ έντονα ακόμη και να γίνουν μανίες. Είναι πολύ περίεργοι άνθρωποι και είναι ικανοί να φτάνουν στο βάθος των πραγμάτων με κάθε τρόπο. Ξέρουν ενστικτωδώς το σωστό και το λάθος και κατά κάποιο τρόπο έχουν τον απόλυτο έλεγχο της Μοίρας τους. Οι Σκορπιοί έχουν την ικανότητα να γεμίζουν τις μπαταρίες τους και με το πείσμα που τους χαρακτηρίζει πηγαίνουν μπροστά. Δουλεύουν σκληρά, ζουν στο μέλλον, είναι παθιασμένοι, έντονοι και πολύπλοκοι. Δεν τους αρέσουν οι πολλές ερωτήσεις γιατί είναι μυστικοπαθείς.

Ο Τοξότης είναι το ένατο ζώδιο, ανήκει στη φωτιά και είναι μεταβλητό. Οι Τοξότες είναι γενναιόδωροι, δίκαιοι και έχουν πάντα μια θεωρία για τη ζωή. Παίρνουν άμεσες αποφάσεις και ρίσκα γιατί νοιώθουν τυχεροί και ευνοημένοι, σαν τα φυσικά παιδιά του Δία που είναι. Έχουν μια γοητευτικοί και κοινωνική φύση, αλλά συχνά είναι εγωκεντρικοί και τους αρέσει να λένε πάντα την αλήθεια, χωρίς όμως να έχουν απαραίτητα τη διπλωματικότητα που χρειάζεται μερικές φορές. Δεν κρατάνε μούτρα, είναι δίκαιοι, με ενθουσιασμό και είναι αρκετά αισθησιακοί. Τους αρέσει να λένε αυτό που έχουν στο μυαλό τους και κατά βάθος τους αρέσει να δημιουργούν δραστηριότητα γύρω τους και να είναι το κέντρο των ταραχών. Είναι αστείοι, μαθαίνουν εύκολα και αντιπαθούν τους ανθρώπους που δεν τους αποδέχονται, ή αυτούς που αμφισβητούν την ειλικρίνειά τους. Είναι πιστοί φίλοι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πολλούς κολλητούς.

Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού, ανήκει στην γη και είναι παρορμητικό ζώδιο. Οι Αιγόκεροι είναι καλοί στην οργάνωση, προσεκτικοί και πάντα είναι και λειτουργούν προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Δουλεύουν πολύ σκληρά και δεν παίρνουν ρίσκα παρά μόνο αν χρειάζεται. Γενικά βαδίζουν την πεπατημένη. Είναι πιστοί στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα και δίνουν πολύ καλές και χρήσιμες συμβουλές. Έχουν κάποιες πρακτικές ικανότητες και τις εκμεταλλεύονται πλήρως. Τους αρέσει να κάνουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο, σύμφωνα πάντα με το δικό τους σχέδιο. Είναι πάντα προσγειωμένοι στο παρόν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη στο μυαλό τους ένα έτοιμο σχεδιάγραμμα για τα επόμενα 10 χρόνια! Τους αρέσει να μαζεύουν αντίκες, το απλά μαγειρεμένο φαγητό, η άνετη ζωή στο σπίτι, τα δώρα με ωραίο περιτύλιγμα και να διαβάζουν βιβλία.

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο ζώδιο του ζωδιακού, ανήκει στον αέρα και είναι σταθερό ζώδιο. Οι Υδροχόοι είναι ομιλητικοί άνθρωποι, σκεπτικοί και στοργικοί. Συνεργάζονται εύκολα και είναι καλά ενταγμένοι μέσα σε μια ομάδα, κρατώντας παράλληλα όμως την ατομικότητα και την αυτονομία τους. Σαν φίλοι είναι πολύ έμπιστοι και έχουν μια μαγνητική και έντονη προσωπικότητα. Μερικές φορές μπορούν να γίνουν πολύ αγενείς ακόμη και εκκεντρικοί σε βαθμό που να φέρνουν τους άλλους σε δύσκολη θέση. Ενίοτε μπορεί και να σταματήσουν να μάχονται και για τα ίδια τους τα πιστεύω! Τους αρέσει η αναγνώριση τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά, αρέσκονται στο να κάνουν όνειρα, και τους αρέσει επίσης να έχουν την ησυχία τους.

Ο Ιχθύς είναι το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, ανήκει στο νερό και είναι μεταβλητό ζώδιο. Οι Ιχθύες είναι πνευματικά πλάσματα και βρίσκονται σε ένα πνευματικό ταξίδι. Συχνά ζουν σε έναν κόσμο δικό τους μέσω του οποίου δραπετεύουν από την καθημερινότητα. Είναι συναισθηματικοί, ευάλωτοι, ευαίσθητοι και είναι πιο τρωτοί από τα άλλα δύο υδάτινα ζώδια. Η αδυναμία τους να χειριστούν με πρακτικό τρόπο τον κόσμο γύρω τους συχνά τους οδηγεί σε αναποφασιστικότητα. Είναι πολύ ρομαντικοί, συμπονετικοί και κατά πολλούς αξιολάτρευτοι. Έχουν μια προσωπικότητα που μερικές φορές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μυστικιστική. Πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη, είναι φιλόξενοι, ευγενικοί και φιλεύσπλαχνοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments