Διεθνή

Βουλγαρία επιδημία γρίπης: Σε καραντίνα πολλές πόλεις της χώρας

Βουλγαρία επιδημία γρίπης: Σε καραντίνα πολλές πόλεις της χώρας
Βουλγαρία επιδημία γρίπης: Λόγω της έξαρσης της γρίπης, τα σχολεία παραμένουν, ενώ στα νοσοκομεία έχουν ανασταλεί οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και οι προγραμματισμένες και μη ιατρικές επισκέψεις.

Βουλγαρία επιδημία γρίπης: Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη Βουλγαρία, καθώς επιδημία γρίπης έχει ξεσπάσει στη βορειοδυτική πόλη Μοντάνα, όπως και στις πόλεις Ντούπνιτσα, Σαπάρεβα Μπάνια, Κάρνομπατ και Σουνγκουλάρε.

Λόγω της έξαρσης της γρίπης τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε μια προσπάθεια να προστατευθούν τα παιδιά, ενώ στα νοσοκομεία έχουν ανασταλεί οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και οι προγραμματισμένες και μη ιατρικές επισκέψεις. Παράλληλα, απαγορεύονται οι επισκέψεις σε ασθενείς. Ειδικότερα, τα σχολεία στο Κάρλοβο, στο Σόποτ και στο Κούκλεν έχουν ήδη ακυρώσει τα μαθήματα για τρεις ημέρες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης μεταξύ των μαθητών έχει ξεπεράσει το 30%, ενώ οι υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αύξηση των κρουσμάτων γρίπης σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναφέρεται  επίσης πως έχει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης  τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες βρίσκεται σε έξαρση, για αυτό το λόγο τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Επιπλέον επιτακτική είναι η ανάγκη να ακολουθούνται μέτρα προφύλαξης όπως:

  • Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (πχ κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
  • Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού προστατεύει από τις επιπλοκές.
  • Ο εμβολιασμός, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας από τη γρίπη, με προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments