Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση για τον υπουργό Εξωτερικών με τον ομόλογό του από την Σαουδική Αραβία

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση για τον υπουργό Εξωτερικών με τον ομόλογό του από την Σαουδική Αραβία
Νίκος Δένδιας: Τη δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε ένα μήνα έχουν στην Αθήνα αυτή την ώρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έχει αυτήν την ώρα ο Νίκος Δένδιας. Η επίσκεψη του Σαουδάραβα εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών με επίκεντρο την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και τον μεταξύ τους συντονισμό για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται, πως πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, ο οποίος είναι σε τακτική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, είχε επισκεφθεί το Ριάντ, όπου είχε γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της χώρας, Σαλμάν.

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών και είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες ενώ αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διευρυμένες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Οι συζητήσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών εστιάζονται σε θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με δεδομένο ότι η Σαουδική Αραβία είναι πολύ σημαντική χώρα για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, από τον Κόλπο μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

«Υπαρκτή η απειλή για την Ελλάδα – Όπλο μας η εθνική ομόνοια»

Υπενθυμίζεται, πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την Τρίτη μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ανέφερε πως «η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι μία συμφωνία, η οποία διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, με τη διεύρυνση του αμερικανικού αμυντικού αποτυπώματος». Στη συνέχεια σημείωσε ότι: «Η κυβέρνηση επεδίωξε τη διεύρυνση του αμερικανικού αμυντικού αποτυπώματος. Για εμάς η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη είναι κάτι το εξαιρετικά θετικό. Δεν έχει διάθεση να καθυστερήσει την επικύρωση αυτής της συμφωνίας διότι αυτή η συμφωνία υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και η καθυστέρηση κύρωσής της δεν το υπηρετεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play