Ελλάδα

Συναγερμός λόγω του… κοροναϊού σήμανε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συναγερμός λόγω του… κοροναϊού σήμανε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Το γκρούπ αμέσως απομονώθηκε και στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έδειξε σε πρώτη φάση ότι δεν νοσούν.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί, 26 Ιανουαρίου, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ύστερα από την πληροφόρηση πως έφθασαν μέσω του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρωμης 15 υπήκοοι Κίνας, επτά εκ των οποίων, από την πόλη Ουχάν στην οποία ξέσπασε ο κορoναϊός. Το γκρούπ αμέσως απομονώθηκε και στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου, διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος και από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έδειξε σε πρώτη φάση ότι δεν νοσούν.

Οι συγκεκριμένοι, αναχώρησαν πριν τέσσερις ημέρες από την πόλη τους και μέσω Ιταλίας έφθασαν στο αεροδρόμιο των Σπάτων όπου οι πληροφορίες λένε ότι το απόγευμα θα αναχωρήσουν για τη Σαντορίνη. Η πληροφορία δόθηκε στον αξιωματικό του αεροδρομίου και πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr επεσήμανε πως «Είναι υποχρέωση όλων μας ανεξαρτήτως ιδιότητας να παρεμβαίνουμε προκειμένου να διευθετούνται αποτελεσματικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται πως στους 56 ανέρχονται μέχρι αυτήν την στιγμή οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κοροναϊού ενώ πάνω από 2.000 είναι τα κρούσματα της νόσου. «Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Κίνας.

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Μα Σιαογουέι, δήλωσε σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Επιβεβαιώθηκε τέταρτο κρούσμα στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κινεζικού κοροναϊού, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε έναν κάτοικο της Ουχάν, ηλικίας 40 ετών, που μετέβη στην Ιαπωνία την 22α Ιανουαρίου για διακοπές, προσθέτει το NHK.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην επαρχία Άιτσι, στην κεντρική Ιαπωνία, και βγήκε θετικός στον ιό, συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές για να κανονιστεί μια πτήση τσάρτερ για οποιονδήποτε Γιαπωνέζο υπήκοο θέλει να επιστρέψει από την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments