Άποψη

Με λυμένα τα χέρια χτυπάνε 11χρονα

Με λυμένα τα χέρια χτυπάνε 11χρονα
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει τις επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή προβάλλεται από τα ΜΜΕ.

Το ερώτημα ακούγεται συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ που έχουν αναλάβει εργολαβικά να ξεπλύνουν κάθε ασχήμια της ΕΛ.ΑΣ: Δηλαδή εσείς τι θέλετε από την Ελληνική Αστυνομία, να μην κάνει την δουλειά της, να μην αντιμετωπίζει τους μπαχαλάκηδες;

Όσοι ασκούμε κριτική, θέλουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπαινίσσεται το εκ του πονηρού ερώτημα και από εκείνο στο οποίο διαπρέπει η Αστυνομία του δεξιού κράτους του νόμου και της τάξης. Η Αστυνομία οφείλει να εκπληρώσει την αποστολή στην οποία είναι ταγμένη και για την οποία οι άνδρες και οι γυναίκες της πληρώνονται από τους φόρους του ελληνικού λαού -κάτι το οποίο οι λαλίστατοι συνδικαλιστές τους ξεχνάνε και οι τιτάνες της τηλεοπτικής ενημέρωσης δεν το θυμίζουν. Η αποστολή της είναι η ασφάλεια της κοινωνίας, να υπηρετούν και να προστατεύουν τους πολίτες. Η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας και εγκληματικότητας όπως προσδιορίζονται από τους νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί όπως και τα όρια της βίας που ασκεί επίσης τίθενται από το νομικό πλαίσιο -γι αυτό άλλωστε και διαθέτει το μονοπώλιο της νομιμοποιημένης φυσικής βίας. Μέσα στα όρια αυτής της δράσης δεν προβλέπεται να ακινητοποιούν με τα χέρια στον αυχένα 300 άτομα που διασκεδάζουν, για να κάνουν δήθεν έρευνα για ναρκωτικά παραβιάζοντας τις μισές συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Ούτε να μπουκάρουν στο σπίτι της οικογένειας Ινδραρέ -γιατί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους- και στην συνέχεια να προσπαθούν να την διαβάλουν με ανοησίες ότι τα παιδιά της οικογένειας είχαν σχέση με τους μπαχαλάκηδες. Ούτε είναι μέσα στο πλαίσιο της, έστω και της υπό διακριτικής ευχέρειας, δράσης τους να γδύνουν οι καουμπόυδες της ομάδας ΔΙΑΣ νεαρούς και νεαρές στον δρόμο, γιατί σαν άλλοι κλουζό νόμισαν ότι κατάλαβαν από το ντύσιμο ότι έχουν μαζί τους ναρκωτικά.

Και φυσικά επ ουδενί δεν είναι στο πλαίσιο της δράσης τους να χαστουκίζουν 11χρονα παιδιά. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που πρόσφατα τους έπλεξε το εγκώμιο ο πρωθυπουργός λύνοντας τους τα χέρια, έχουν ιδιαίτερη ασυλία. Δεν φέρουν διακριτικά και στις πολλές περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα όρια τους, οι πολίτες δεν έχουν που να στραφούν. Θα πρέπει να πάνε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να υποβάλλουν αίτημα με αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό και αν το εγκρίνει η Διεύθυνση τότε να απελευθερώσει τα στοιχεία των δραστών ώστε να στραφούν εναντίον τους. Και γι αυτό οι πολίτες αγανακτισμένοι μεν, λένε στο τέλος “άστο που να μπλέκεις”.

Αυτό που περιμένει η ελληνική κοινωνία από την Αστυνομία και από εκείνο που κρίνονται, είναι η αποτελεσματικότητα. Από το αν θα αντιμετωπίσει τους μπαχαλάκηδες που είναι αντικοινωνικά στοιχεία και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών. Όχι στα λόγια, εκεί τα πάνε καλά, αλλά με έργα. Το σχεδόν καθημερινό δελτίο κατεστραμένων αυτοκινήτων όμως, δεν επιβεβαιώνει τα μεγάλα λόγια. Αντί να “ανακαταλάβουν τα Εξάρχεια”, τα Εξάρχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες συνοικίες. Όσο για την καθημερινή εγκληματικότητα, εκεί τα πράγματα είναι τα ίδια. Οι κλοπές οι διαρρήξεις και οι ληστείες συνεχίζονται κανονικά…Για το οργανωμένο έγκλημα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση οι νονοί λύνουν τις διαφορές τους με καλάζνικοφ, ενώ έχουν φθάσει να πληρώνουν προστασία ακόμη και περίπτερα. Για να μην αναφερθούμε στο οικονομικό έγκλημα του λευκού κολάρου που έχει το ακαταδίωκτο.

Εν τέλει αυτό εννοούσαν τα στελέχη της ΝΔ και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας; Να τους λύσουν τα χέρια για να χτυπάνε ακόμη και 11χρονα;

ΥΓ. Συνεχώς διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές των Αστυνομικών για τις δύσκολες συνθήκες και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, μέχρι που έφθασαν να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο το επάγγελμά τους. Το αντίθετo μάλιστα, αυτοί είναι οι κίνδυνοι που αναλαμβάνουν προκειμένου να προστατεύσουν την κοινωνία από το έγκλημα. Αν δεν τους αρέσει ή δεν το αντέχουν ας αλλάξουν επάγγελμα. Θα βρεθούν άλλοι πιο ικανοί και περισσότερο αποτελεσματικοί που να σέβονται και τους πολίτες που τους πληρώνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments