Ελλάδα

Αρχηγός ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο: “Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές”

Αρχηγός ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο: “Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές”
Αρχηγός ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο: Ο εν λόγω αστυνομικός είχε βιαιοπραγήσει και στο παρελθόν.

Αρχηγός ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο: «Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε», ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, με αφορμή βίντεο που δείχνει τον  αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι, καθώς και για την απόφαση να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται.

O αστυνομικός που χτύπησε τον 11χρονο είχε βιαιοπραγήσει και στο παρελθόν

Ο αστυνομικός που χτύπησε έναν 11χρονο σε γειτονιά στο Μενίδι, έχει ιστορικό συμπεριφοράς βίας, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο εν λόγω αστυνομικός έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς εις βάρος διαφόρων πολιτών. Συγκεκριμένα το 2016 είχε βιαιοπραγήσει κατά συλληφθέντων και μάλιστα τη μία φορά εις βάρος ζευγαριού.

 

Ένας δεύτερος αστυνομικός είναι από τους νεοπροσληφθέντες στην ομάδα ΔΙΑΣ και ήταν μόλις την 4η ημέρα σε υπηρεσία. Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ: Αναζητείται ο αστυνομικός που χτύπησε τον 11χρονο στο Μενίδι

«Ο συνάδελφος αναζητείται, τον ψάχνουν παντού, έχει εξαφανιστεί» αποκάλυψε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Στράτος Μπαλάσκας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Σήμερα”, για τον αστυνομικό. Ο κ. Μπαλάσκας είπε ακόμη πως ο εν λόγω αστυνομικός είχε απασχολήσει και άλλη ΕΔΕ και χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα παρορμητικός» και με «έξαρση ψυχικής ορμής». και πως κατά την άποψή του «όχι, δεν έχει θέση στο σώμα», τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν  αρμόδιοι θεσμοί που θα το κρίνουν αυτό.

Ο Στράτος Μπαλάσκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει την άμεση παρέμβαση της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας και την αποπομπή του αστυνομικού από το σώμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 42.000 αστυνομικοί και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο «έχουμε επτά ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πατάξουμε τέτοια περιστατικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments