Ελλάδα

Κοροναϊός – Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σε επιφυλακή το αεροδρόμιο για τον κοροναϊό

Κοροναϊός – Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σε επιφυλακή το αεροδρόμιο για τον κοροναϊό
Κοροναϊός - Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος": Σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς δεν αποκλείεται ο κοροναϊός να περάσει και τα ελληνικά σύνορα.

Κοροναϊός – Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι αρχές του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τον κοροναϊό αφού σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς δεν αποκλείεται ο ιός να περάσει και τα ελληνικά σύνορα. Ήδη πριν από λίγα 24ωρα ελέγχθηκε σχολαστικά ένα γκρούπ 15 Κινέζων ταξιδιωτών που έφθασε στη χώρα μας από την πόλη Ουχάν, με προορισμό τη Σαντορίνη. Η ξεναγός που θα αναλάμβανε να τους ξεναγήσει το πρωί της Κυριακής ενημέρωσε αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες. Οι Κινέζοι ταξιδιώτες ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό. Οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο είναι συνεχείς και σχολαστικοί ενώ όλοι όσοι έρχονται από την Κίνα ελέγχονται για τον ιό.

 

Όπως έχει διαβεβαιώσει και ο υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κικίλιας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στη χώρα για την αντιμετώπιση του ιού. «Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει», ωστόσο, είπε πως «υπάρχει η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό». Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments