Ελλάδα

Μεθυσμένοι οδηγοί Αττική: 138 παραβάσεις μέσα σε λίγες ώρες

Μεθυσμένοι οδηγοί Αττική: 138 παραβάσεις μέσα σε λίγες ώρες
Μεθυσμένοι οδηγοί Αττική: Τα ξημερώματα της Κυριακής η Τροχαία διενήργησε εκτεταμένους ελέγχους για την κατανάλωση αλκοόλ με τα απο

Μεθυσμένοι οδηγοί Αττική: Όσο και αν διαμηνύεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αλλεπάλληλες καμπάνιες πως το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πηγαίνουν μαζί, τόσο οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται. Τα ατυχήματα λόγω της επήρειας αλκοόλ δίνουν και παίρνουν με τη Τροχαία καθημερινά να πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να συνετίσει τους οδηγούς. Μάταια όμως. Ο Έλληνας δεν συμμορφώνεται αντιθέτως ζει για να παραβαίνει τους κανόνες και τους νόμους.

Σε 1.549 ελέγχους αλκοτέστ που πραγματοποίησε η Τροχαία τη περασμένη Κυριακή (Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής) σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου, διαπιστώθηκε ότι 138 οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, από τα 138 άτομα, οι 110 ήταν άνδρες και οι 28 γυναίκες, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των παραβατών (40 συνολικά) ήταν ηλικίας από 31 έως 40 ετών.

Όπως σημειώνει η Τροχαία Αττικής, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις “επικίνδυνες” παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Επίσης, αναφέρει, ότι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments