Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Το εσωτερικό του μοιραίου ελικοπτέρου

Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Το εσωτερικό του μοιραίου ελικοπτέρου
Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Υπερπολιτελές ήταν το μοιραίο ελικόπτερο του θρυλικού αθλητή, ενώ θεωρείται ένα τα πιο ασφαλή στον κόσμο.

Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Οι μέρες περνάνε, αλλά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο θρυλικός μπασκετμπολίστας έφυγε από τη ζωή. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ο Κόμπι Μπράιαντ χρησιμοποιούσε το ελικόπτερο για σχεδόν όλες τις μετακινήσεις του.

Η έντονη κίνηση στο Λος Άντζελες και η αναμονή στους δρόμους δεν του έκανε καθόλου καλό στα προβλήματα που είχε αποκομίσει στη μέση και στα γόνατα. Αυτό τον ανάγκασε να παίρνει το ελικόπτερο του ακόμα και να πηγαίνει στις προπονήσεις πριν κρεμάσει τα παπούτσια του. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία πτήση της ζωής του ήταν μαζί με την κόρη του για να πάνε σε τουρνουά της ακαδημίας του.

Ιστορικό ασφάλειας το ελικόπτερο

Επρόκειτο για ένα Sikorsky S-76Β, παραγωγής 1991 και αξίας που λόγω παλαιότητας κυμάνθηκε κατά την τελευταία αγοραπωλησία στο μισό εκατ. δολάρια. Το εσωτερικό του εντυπωσιακό, διέθετε μίνι σαλόνι με ένα μεγάλο δερμάτινο καναπέ και απέναντι δύο αναπαυτικές πολυθρόνες. Η πολυτέλεια και οι ανέσεις είναι ο λόγος που ο πρώην χειριστής του και προσωπικός πιλότος του Μπράιαντ τη διετία 2014-16, Κουρτ Ντιτζ, το παρομοίαζε με κάντιλακ και λιμουζίνα των αιθέρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελικόπτερο ήταν σε «φανταστική κατάσταση» και ακολουθούσε ένα «πολύ καλό πρόγραμμα συντήρησης». Ο Ντιτζ, ο οποίος είχε πάνω από 1000 ώρες πτήσης με το Sikorsky S-76Β, είπε επίσης ότι η πιθανότητα καταστροφικής βλάβης στις δίδυμες μηχανές, είναι απλώς «ένα αδύνατο σενάριο».

Σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που διατηρούσε το δίκτυο αεροπορικής ασφάλειας, τα συγκεκριμένα μοντέλα του ελικοπτέρου είχαν έως και το πρωί της Κυριακές επτά θανάσιμες συντριβές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι. Σε όλες όμως ως αιτίες των δυστυχημάτων είχαν αναφερθεί οι καιρικές συνθήκες και το ανθρώπινο λάθος, όπως συνέβη και στην πιο πρόσφατη, το 2007 στην Τουρκία. «Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Εάν υπάρχουν ευρήματα από την έρευνα, θα ενημερώσουμε άμεσα τους πελάτες μας – αγοραστές των S-76», δήλωσε εκπρόσωπος της Lockheed Martin λίγες ώρες μετά τραγικό συμβάν.

Δείτε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments