Ελλάδα

Μυτιλήνη Μόρια: Σύλληψη 17χρονου για μαχαίρωμα στο κέντρο κράτησης

Μυτιλήνη Μόρια: Σύλληψη 17χρονου για μαχαίρωμα στο κέντρο κράτησης
Μυτιλήνη Μόρια: Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στη Μόρια 17χρονος Αφγανός ως δράστης του χθεσινοβραδινού μακελειού που έγινε μέσα στον καταυλισμό.

Μυτιλήνη Μόρια: Ο 17χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ανάμεσα στα θύματά του, ένας 15χρονος Αφγανός ο οποίος νοσηλεύεται από τα χαράματα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση, βαρύτατα τραυματισμένος από μαχαίρι σε πολλά σημεία του σώματος του. Εκτός από τον 15χρονο, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται και δεύτερος τραυματίας από μαχαίρι, ένας 16χρονος, επίσης Αφγανός θύμα και αυτός του 17χρονου συλληφθέντα. Από την αρχή του Ιανουαρίου στον καταυλισμό της Μόριας έχουν τραυματιστεί με μαχαιριές στη διάρκεια επεισοδίων περισσότεροι από 30 διαμένοντες εκεί, από τους οποίους δυο υπέκυψαν στα τραύματα τους.

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν 17χρονη από το Αφγανιστάν μαχαιρώθηκε στο στήθος και στην κοιλιά, για άγνωστους λόγους, από 20χρονο ομοεθνή της, ο οποίος έχει συλληφθεί. Το επεισόδιο συνέβη στον καταυλισμό της Μόριας. Επίσης, συνελήφθησαν στην Μόρια, άλλοι δυο ανήλικοι Αφγανοί οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο Αφρικανούς, ηλικίας 26 και 30 ετών. 

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στη Μυτιλήνη για τις επιπτώσεις από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς, ήταν το «θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». «Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη πίσω. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω. Τι είναι αυτό που μας ενοχλεί; Μας ενοχλεί ότι τα νησιά μας έχουν γίνει τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων από 80 χώρες. Περίπου 50.000 σε όλα τα νησιά. Μας ενοχλεί ότι αυτή κατάσταση είναι μια συνεννόηση σιωπής όλης της Ευρώπη και της κυβερνήσεως. Όλοι τους χτίζουν τείχη απομονώσεως και σιωπής, εδώ είμαστε να τα σπάσουμε» είπε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments