Ειδήσεις

Γρίπη νεκροί: Στους 21 τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους – 88 νοσηλεύονται στην εντατική

Γρίπη νεκροί: Στους 21 τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους – 88 νοσηλεύονται στην εντατική
Γρίπη νεκροί: Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Γρίπη νεκροί: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη στη χώρα μας. Σύμφωνα τον ΕΟΔΥ 21 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους καθώς καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι την εβδομάδα 20 με 26 Ιανουαρίου. Οι 13 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 8 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εμβολιασμένα για τη γρίπη ήταν τα 8 από τα 21 θύματα. Συνολικά, στην εντατική νοσηλεύονται συνολικά 88 άτομα, εκ των οποίων οι 34 είναι νέα κρούσματα. Από τους 88 ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  μόνο το 42% είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Συν-επικρατούν οι υπότυποι A(H1N1)pdm09 και A(H3N2). Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη», επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται, πως λόγω της γρίπης σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα κλείνουν ώστε να αντιμετωπιστεί η διασπορά της και να επιτευχθεί η γρηγορότερη ανάρρωση του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται οι περισσότερες απουσίες μαθητών και οι αντίστοιχες αποφάσεις των δημάρχων για κλείσιμο των σχολείων. Συγκεκριμένα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και στα 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων δεν έγινε σήμερα μάθημα. Κλειστά παρέμειναν και το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. Στον Δήμο Βόλβης δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη – Εγνατίας και το Νηπιαγωγείο Προφήτη.

Κλειστά παρέμειναν επίσης τρία νηπιαγωγεία του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν έγιναν μαθήματα στο 4ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής και το 2ο Νηπιαγωγείο Λητής, επειδή απουσίαζε η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων. Κλειστά παρέμειναν σήμερα και θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία σε Δράμα και Ιωάννινα μετά από απόφαση που έλαβαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments