Ελλάδα

GPS στα οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σκοπός, ένας αποτελεσματικότερος στόλος

GPS στα οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σκοπός, ένας αποτελεσματικότερος στόλος
GPS στα οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Το νέο σύστημα μηχανημάτων γεωεντοπισμού θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του στόλου, εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν σε μέσα στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις.

GPS στα οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Όλα τα οχήματα του στόλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να εξοπλιστούν με μηχανήματα  γεωεντοπισμού (GPS) τα οποία θα τοποθετηθούν εντός των οχημάτων, σε μια προσπάθεια καλύτερου προγραμματισμού της κίνησης των οχημάτων αυτών. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει με την εγκατάσταση του εξοπλισμού στα 127 επιβατηγά δημόσιας χρήσης και ελαφρά φορτηγά, στο σύνολο της Περιφέρειας, ενώ σε δεύτερη φάση θα εγκατασταθεί το αντίστοιχο λογισμικό και σε τρίτη φάση θα γίνει η εκπαίδευση των χρηστών των οχημάτων στο νέο σύστημα.

O Απόστολος Πλεξίδας, προϊστάμενος Τμήματος στη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε σχετικά: «Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του συμμαζέματος και του προγραμματισμού, προκειμένου να καταγράφεται σε επίπεδο Περιφέρειας τι κινείται, τι δεν κινείται, ποια είναι τα διαθέσιμα οχήματα, ποιοι τα οδηγούν, τι κινήσεις έχουν κάνει, πότε λήγουν οι άδειες κυκλοφορίας ή οι ασφάλειες των οχημάτων κλπ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν γενικότερα, σε μέσα και πόρους στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, το νέο σύστημα μηχανημάτων γεωεντοπισμού θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του στόλου. «Το ζήτημα είναι διοικητικό, λειτουργικό και logistics. Το σύστημα θα είναι υποστηρικτικό του γραφείου κίνησης κάθε Περιφερειακής Ενότητας, ενώ η Περιφέρεια θα κερδίσει καλύτερο χρονοπρογραμματισμό και έλεγχο των οχημάτων και των δρομολογίων, ώστε να καλύπτονται καλύτερα οι εκάστοτε ανάγκες» σχολίασε ο κ. Πλεξίδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια πρώτη σαφής εικόνα από τη λειτουργία του συστήματος θα προκύψει εντός του Μαρτίου, ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play