Άποψη

Ευρω-θράσος χιλίων πιθήκων

Ευρω-θράσος χιλίων πιθήκων
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα σχέδια της κυβέρνησης για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο και ασκεί σκληρή κριτική στις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τι σχεδιάζουν και ποιοι  είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος.» Ο κύριος με το θράσος χιλίων πιθήκων που θέλει να καταλάβει καλύτερα τι σημαίνει η πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει πλωτό φράγμα για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, δεν είναι εκπρόσωπος κάποιας ΜΚΟ από αυτές που βγάζουν χρήματα από τη μπίζνα του μεταναστευτικού.

Είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ενοχλήθηκε στο άκουσμα ότι η Ελλάδα σκέπτεται να πάρει μέτρα αντιμετώπισης του δουλεμπορίου, τα οποίο προσφυώς έχει μετονομαστεί σε «προσφυγικό» ή «μεταναστευτικό» από τα κυκλώματα διακίνησης  και  τις απολήξεις τους που λειτουργούν με δήθεν θεσμικό μανδύα. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, λοιπόν, συνεχίζει με θράσος άλλων χιλίων πιθήκων, μάλλον μπαμπουίνων που είναι και οι πιο επιθετικοί: «Η Επιτροπή θα διαδραματίσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου. Είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Τι θέλει να πει  ο χαρτογιακάς των Βρυξελλών προσποιούμενος ότι δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται;

Ότι η Επιτροπή, η οποία δεν έχει καταφέρει να επιβάλλει την απόφασή της για αναλογική κατανομή των μεταναστών σε όλα τα κράτη – μέλη διότι την έχουν γράψει εκεί που δεν πιάνει η ευρω-γραφειοκρατική μελάνη και έχουν κατεβάσει ρολά, δυσφορεί με την Ελλάδα. Και γιατί δυσφορεί με την Ελλάδα; Διότι Γερμανοί και λοιποί συγγενείς δεν θέλουν να χαλάσει το σχέδιο μετατροπής τής χώρας μας σε ένα τεράστιο hotspot στο οποίο θα εγκλωβίζονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ώστε να μην φθάνουν στις ευρωπαϊκές αυλές. Και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως κέντρο διαλογής προκειμένου να επιλέγουν όσους με δεξιότητες είναι χρήσιμοι στις οικονομίες τους. Οι υπόλοιποι εδώ.

Οπότε η Κομισιόν , απροσχημάτιστα , αντί να ζητήσει εξηγήσεις από τις  χώρες της ΕΕ που δεν εφαρμόζουν την απόφαση της για ισοκατανομή του βάρους, επειδή άλλοι δεν θέλουν επιπλέον μετανάστες γιατί έχουν ήδη «καεί» από αυτούς που έχουν και άλλοι που δεν έχουν, δεν θέλουν και να αποκτήσουν, ζητά τα ρέστα από την Ελλάδα. Η οποία σηκώνει μόνη της το ασήκωτο βάρος του προβλήματος. Ο λόγος είναι ότι θεωρούν δεδομένο πως η Ελλάδα είναι δεδομένη διότι είναι δεδομένη η στάση του εγχώριου πολιτικού συστήματος, το δεδομένο εύρος αντίδρασης του οποίου κινείται από σιωπή και συμμόρφωση μέχρι υποταγή και μη αντίδραση…

Δεδομένο αυτό.

Αν υπήρχε πολιτικό σύστημα με εθνικά αντανακλαστικά, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες, θα απαντούσε στον υπάλληλο της Κομισιόν και κατ’ επέκταση στους υποβολείς του, ότι η Αθήνα θέλει τα στοιχεία με τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που έχει δεχθεί η κάθε χώρα της ΕΕ σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της  καθώς  και τον κατάλογο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε όσους δεν συμμορφώθηκαν. Και εντωμεταξύ θα προσέθετε δύο μηδενικά στην παραγγελία για το πλωτό φράγμα για να το κάνει 250 χιλιόμετρα από 2,5.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments