Αθλητισμός

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87
Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 16 πόντους διαφορά, στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν φανταστικός, κατάφερε ακόμα και να ισοφαρίσει (82-82), αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και δεν πρόλαβε να κάνει την ολική ανατροπή.

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87: Ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα λάθος για 30 λεπτά στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να χάνει με 80-64 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο μπήκε “άλλη” ομάδα στον παρκέ και με την ασφυκτική της άμυνα και ένα επιμέρους σκορ 18-2 έφτασε το παιχνίδι στην ισοπαλία (82-82), αλλά στη συνέχεια η Βαλένθια ξύπνησε και ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή.

Συγκλονιστικός ο Καλάθης με 22 πόντους και 5 ασίστ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φύγει νικητής ο Παναθηναϊκός, αλλά λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε με 5 φάουλ και ίσως να έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην τελική έκβαση του αγώνα. Από κοντά σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Ταιρίς Ράις και Ντεσόν Τόμας με 21 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι ακούμπησαν στον Ντούμπλιεβιτς στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν 20 λεπτά δίχως ένα λάθος, δείγμα του ότι δεν δέχθηκαν πίεση. Άλλωστε, τέλειωσαν το πρώτο μισό με 55 πόντους παραγωγικότητα, άρα η άμυνα των «πρασίνων» ήταν σε… άλλο γήπεδο. Κι αν στην επίθεση δεν είχαν τόσο μεγάλη συνέπεια (5/6 τρίποντα) η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη των 10 πόντων.

Όταν οι «πράσινοι» μείωσαν σε 65-62, έδειξαν ότι έχουν βρει τα πατήματά τους, αλλά είναι κάποιες στιγμές χαρακτηριστικές του τι συμβαίνει. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έχοντας μόλις 2 ομαδικά φάουλ, οι παίκτες του Πιτίνο επέτρεψαν στους αντιπάλους να πετύχουν καλάθι και να γίνει το 80-64, ήτοι δέχθηκαν σερί 15-2! Απαράδεκτο για ομάδα που έχει υψηλές προσδοκίες.

Σαν να άλλαξε το τσιπάκι και στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαν ως… ταύροι σε υαλοπωλείο.

Έπνιξαν τους γηπεδούχους, με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, έτρεξαν σερί 13-0 (80-77), ισοφάρισαν σε 82-82 (2-18 το επιμέρους σκορ), αλλά είχαν ξοδέψει πολλές δυνάμεις και φάουλ. Δέχθηκαν τρίποντο από τον Ντόρνεκαμπ, πέταξαν βολές (Παπαπέτρου και Τόμας) στα σκουπίδια, έχασαν τον Καλάθη με 5ο φάουλ, έχασαν αμυντικά ριμπάουντ (από την άστοχη βολή του Αμπάλντε), έχασαν με 5ο φάουλ τον Παπαγιάννη, έχασαν κι άλλο αμυντικό ριμπάουντ, εντέλει έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, αδικώντας τον εαυτό τους.

Ο Ράις ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Καλάθης ήταν διψήφιος σε πόντους και ριμπάουντ και βάσει συστήματος αξιολόγησης ήταν αυτός ο πολυτιμότερος, ο Παπαγιάννης κατέβασε 10 ριμπάουντ, αλλά έχασε πολλές μάχες, ο Μήτογλου είχε άδεια βραδιά, ο Παπαπέτρου λίγα πράγματα, ο Τζόνσον μάλλον αδικήθηκε από τον χρόνο συμμετοχής του, ο Τόμας έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήταν το πρόβλημα.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 55-45, 80-64, 94-87.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments