Ελλάδα

Ρόδος: Λουκέτο σε σούπερ μάρκετ – Έκρυβε συναλλαγές ύψους 360.000 ευρώ

Ρόδος: Λουκέτο σε σούπερ μάρκετ – Έκρυβε συναλλαγές ύψους 360.000 ευρώ
Ρόδος: Από την ανάλυση των ελεγκτών του Δ.Ο.Υ, προέκυψε ότι γινόταν παράκαμψη του φορολογικού μηχανισμού σε χιλιάδες αποδείξεις που έκοβε το σούπερ μάρκετ προς τους καταναλωτές.

Σούπερ μάρκετ στη Ρόδο εξέδιδε αποδείξεις που παρέκαμπταν τον φορολογικό μηχανισμό, αποκρύπτοντας έτσι συναλλαγές ύψους 360.000 ευρώ. Την αποκάλυψη έκανε συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, το οποίο πραγματοποίησε έλεγχο στο σούπερ μάρκετ στη Ρόδο. Το σούπερ μάρκετ στη Ρόδο διέθετε, σύμφωνα με τις φορολογικές ελεγκτικές Αρχές έναν μηχανισμό δηλωμένο.

Έτσι, όπως αποδείχτηκε δύο από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ εξέδιδαν αποδείξεις με δυο διαφορετικές σειρές, οι οποίες και είχαν την απαραίτητη σήμανση. Έπειτα από ανάλυση του προγράμματος του σούπερ μάρκετ όμως, διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση κρατούσε – εξέδιδε στοιχεία σε μια 3η σειρά χωρίς σήμανση.

Το σούπερ μάρκετ έκοψε 35.000 πλαστές αποδείξεις

Από την ανάλυση των ελεγκτών του Δ.Ο.Υ, προέκυψε ότι γινόταν παράκαμψη του φορολογικού μηχανισμού σε χιλιάδες αποδείξεις που έκοβε το σούπερ μάρκετ προς τους καταναλωτές. Το πλήθος των συναλλαγών στα ταμεία του σούπερ μάρκετ της Ρόδου, ανέρχεται σε 35.000 αποδείξεις λιανικής πώλησης. Από την παράκαμψη του φορολογικού μηχανισμού δεν φαίνονταν στη δραστηριότητα του σούπερ μάρκετ ποσά αξίας άνω των 360.000 ευρώ. Η Δ.Ο.Υ. διαπίστωσε την παράβαση και διέταξε να σφραγιστεί το κατάστημα για 48 ώρες, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments