Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη κατάταξη: Στο νο21 του κόσμου η Ελληνίδα τενίστρια – Σταθερά 6ος ο Τσιτσιπάς

Μαρία Σάκκαρη κατάταξη: Στο νο21 του κόσμου η Ελληνίδα τενίστρια – Σταθερά 6ος ο Τσιτσιπάς
Μαρία Σάκκαρη κατάταξη: Νέο ρεκόρ στο γυναικείο ranking για την 24χρονη αθλήτρια, η οποία σκαρφάλωσε στη θέση νο21 της γενικής βαθμολογίας έπειτα τη καλή της πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν.

Μαρία Σάκκαρη κατάταξη:Στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει από σήμερα το όνομα της Μαρίας Σάκκαρη, μετά από την πρώτη της παρουσία στη 16άδα ενός Grand Slam. Η Ελληνίδα τενίστρια μετά την καλή της πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν ανέβηκε δύο θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη σπάζοντας ακόμη ένα προσωπικό της ρεκόρ. Η Μαρία αναμφίβολα εκπροσωπεί επάξια το γυναικείο τένις, φθάνοντας στην Αυστραλία για πρώτη φορά στη καριέρα της στη φάση των “16” γνωρίζοντας εκεί την ήττα από Τσέχα, Πέτρα Κβίτοβα με 2-1 σετ ( 6-7 (4), 6-3, 6-2).

Η Σάκκαρη πραγματοποίησε την πρώτη της πορεία μέχρι την τελική 16άδα σε ένα Grand Slam και με 110 “καθαρούς” κερδισμένους βαθμούς, έφτασε τους 1.955 βαθμούς σήμερα. Άφησε πίσω της 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21 της WTA, ψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα της. Επόμενος σταθμός για τη Μαρία θα είναι η Αγία Πετρούπολη και το indoor τουρνουά της Premier κατηγορίας της WTA, St. Petersburg Ladies Trophy, το οποίο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (10-16 Φεβρουαρίου).

Σταθερά στην 6η θέση ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι αυτή την εβδομάδα δεν άλλαξε θέση στην παγκόσμια κατάταξη και παρέμεινε 6ος με 4.745 βαθμούς. Να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς δεν έπεσε ποτέ από την πρώτη 10άδα, όταν μπήκε για πρώτη φορά εκεί τον περασμένο Μάρτιο. Επικεφαλής της κατάταξης ανέβηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ράφα Ναδάλ, με τον Ρότζερ Φέντερερ να παραμένει στην τρίτη θέση του κόσμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments