Αθλητισμός

Επαφές Γεραπετρίτη με UEFA – FIFA: Αποβολή ομάδων από την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθούν

Επαφές Γεραπετρίτη με UEFA – FIFA: Αποβολή ομάδων από την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθούν
Επαφές Γεραπετρίτη με UEFA - FIFA: Αποβολή από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για όσες ΠΑΕ δεν τηρήσουν τους νέους κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επαφές Γεραπετρίτη με UEFA – FIFA: Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεσμεύθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης στις επαφές του με την UEFA και τη FIFA στην Ελβετία.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν απόψε οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την έλευση των FIFA και UEFA στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και τόνισε πως υπάρχει ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που οι ομάδες δεν συμμορφωθούν.

Αναλυτικά όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:

«Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ένα εποικοδομητικό διήμερο με ανώτατα στελέχη της FIFA και της UEFA. Έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα: την επίσκεψη του προέδρου της UEFA τις επόμενες μέρες, καθώς και την επίσκεψη του κ. Ινφαντίνο το προσεχές διάστημα. Υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα. Εμείς θ’ ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων. Κι όταν λέω αυστηρή, εννοούμε πως μπορεί να φτάνει και μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις της FIFA και της UEFA».

Έρχεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA

Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, συναντήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στην Ελβετία, και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Επίσης ο υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της FIFA σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμφωνία του με την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε:

«Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments