Ελλάδα

Μόρια επεισόδια: Φωτιές και ένταση μεταξύ προσφύγων και κατοίκων [pics&vids]

Μόρια επεισόδια: Φωτιές και ένταση μεταξύ προσφύγων και κατοίκων [pics&vids]
Μόρια επεισόδια: Σε αναβρασμό οι κάτοικοι λόγω των μεταναστών - Δύσκολη νύχτα στη Λέσβο.

Μόρια επεισόδια: Το πρωί έγιναν 13 προσαγωγές στη Μόρια λόγω των επεισοδίων ενώ το απόγευμα έγιναν άλλες 27. Στο σύνολο έγιναν 40 και δεν είναι γνωστό πόσες από αυτές θα γίνουν συλλήψεις.

«Καίνε σπίτι στη Μόρια τώρα, οι κάτοικοι είναι εκτός εαυτού»

Αυτό έγραψε ένας χρήστης του facebook δημοσιεύοντας παράλληλα βίντεο στο λογαριασμό του. Το κλίμα πυροδοτήθηκε εκ νέου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά σβήστηκε τα μεσάνυχτα, με μαρτυρίες κατοίκων να λένε πως εκεί έμεναν παράτυποι μετανάστες. Σύμφωνα με το lesvospost, αυτό αγρίεψε περισσότερο το πλήθος που διαδήλωσε στην Μόρια, κατηγορώντας τους μετανάστες ως υπαίτιους για την φωτιά.

Καίνε σπίτι στη Μόρια τώραοι κάτοικοι είναι εκτός εαυτού

Gepostet von Makis Pavlellis am Montag, 3. Februar 2020

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από χθες το πρωί

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και η  η Αστυνομία επιχειρεί με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά να ανακόψει την πορεία περίπου 500 διαδηλωτών που διέφυγαν από τα στενά και βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ενώ άλλοι 1.500 έχουν μπλοκαριστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από παλαιοπωλείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του stonisi.gr, κάποιοι ξέφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στην προκυμαία όπου συνεχίζουν την πορεία τους με πανό. Νωρίτερα διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων.  «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» ζητούν με τα συνθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.

Η Μόρια πολιορκείται τώραΖητάμε βοήθεια!

Gepostet von Makis Pavlellis am Montag, 3. Februar 2020

Μόρια 03-02-20

Οι μετανάστες προσπαθούν να κάνουν πορεία μέσα στο χωριό της Μόριας αλλά οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και τους αποτρέπουν…Βίντεο: Μάκης Παυλελλης

Gepostet von LesvosPost.com am Montag, 3. Februar 2020

Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Στην διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε λαϊκή γενική συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Οπως αναφέρει το lesvospost.gr, στην συνέλευση διαμαρτυρίας των κατοίκων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής για το πρωί της Τρίτης, ενώ κοινοποιήθηκε αίτημα των κατοίκων για σταθερή διμοιρία στην είσοδο του χωριού, ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτού οι μετανάστες. Παράλληλα, ζητούν από την ΕΛ.ΑΣ να κάνει περιπολίες στο χωριό, καθώς ο φόβος μετά τον φόνο στην Μόρια και η ένταση που έχει ανέβει, προκαλεί έντονη ανησυχία.

Το αίτημα μάλιστα φαίνεται πως ικανοποιήθηκε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αναμενόταν αργά το βράδυ να φτάσουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή.

Τέλος η τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Μυτιλήνη Στρατή Κύτελη με τον Υπουργό Μετανάστευσης δεν οδήγησε πουθενά, αφού ο τελευταίος αρνήθηκε να αναλάβει δέσμευση για την αποσυμφόρηση της Μόριας, με τους κατοίκους να ζητούν το κλείσιμό της.

Γιαννης Μαστρογιαννης προεχρος Μοριας

Η αποφαση της Μοριας δια στοματος του προεδρου της Γιαννη Μαστρογιαννη

Gepostet von ΕΡα Αιγαίου am Montag, 3. Februar 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments