Άποψη

Φόρουμ ιδεών

Φόρουμ ιδεών
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Η αντίστροφη μέτρηση για ένα ακόμη Φόρουμ των Δελφών έχει ξεκινήσει. Σήμερα οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης παρουσίασαν στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τους άξονες και τους κεντρικούς ομιλητές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που διάβασα στο pagenews.gr φέτος οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για:

  • Γεωπολιτική και Αλλαγές στην Ισορροπία Δυνάμεων – Εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο
  • Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής
  • Τεχνολογικές Εξελίξεις και Μελλοντικές Τάσεις
  • Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και Παγκόσμιες Προκλήσεις
  • Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις, Ανάπτυξη και Επενδύσεις

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, που έλεγε και ένα παλαιό σλόγκαν τράπεζας. Όταν ακόμη οι τράπεζες στη χώρα μας ήταν τράπεζες. Το εντυπωσιακό της συγκεκριμένη εκδήλωσης είναι ότι έχει καταφέρει να πιάνει κάθε φορά τον παλμό της επικαιρότητας. Παρότι για να κλειστούν οι κορυφαίοι ομιλητές κάθε συνέδριο ξεκινά αμέσως μόλις τελειώσει το προηγούμενο.

Το Φόρουμ των Δελφών είναι ένα πραγματικό φόρουμ ιδεών.

Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάζει τα πρακτικά του αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μια άσκηση δημοσίων σχέσεων. Τα πορίσματά του δεν είναι χρησμοί. Αντίθετα. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες προτάσεις με αρχή, μέση και τέλος. Το καλύτερο, βέβαια, θα ήταν οι πολιτικοί και επιχειρηματίες που καταθέτουν αυτές τις ιδέες να τις έκαναν και πράξεις. Γιατί πολλοί ομιλητές έχουν τη δύναμη να κάνουν πράξη τα όσα λένε. Είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί, πρόεδροι οργανισμών, CEO πολυεθνικών κοκ. Είναι σημαντικό να μην λένε μόνο τι πρέπει να γίνει μια φορά τον χρόνο, όταν θα πηγαίνουν στους Δελφούς, αλλά να θυμούνται όσα ξέρουν στην καθημερινή τους λειτουργία.

Για να μη μπορεί κανείς να τους πει «αφού τα ξέρετε γιατί δεν τα κάνετε;».  Γιατί οι ιδέες χαράσσουν δρόμους (πάνω σε χάρτες), αλλά οι δρόμοι ανοίγουν και γίνονται λειτουργικοί, στο ανάγλυφο της ζωής και της φύσης, μονάχα με πράξεις. Για τις οποίες, βέβαια, η ευθύνη δε βαρύνει μόνο τους πρώτους, αλλά και όσους ακολουθούν. Για την αλλαγή όλοι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι. Όλοι μαζί και ο καθένας στον δικό του μικρόκοσμο. Για ένα πραγματικό φόρουμ – κόσμο (α)δελφών και ιδεών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments