Άποψη

Ο κ. Τσαβδαρίδης και το ανήθικο πλεονέκτημα της ΝΔ

Ο κ. Τσαβδαρίδης και το ανήθικο πλεονέκτημα της ΝΔ
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog σχολιάζει το αποκλειστικό θέμα του pagenews.gr και τη διπλή εργασία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Πριν από τρία χρόνια είχε αποκαλυφθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, είχε εισπράξει ως συνταξιούχος το σχετικό επίδομα που έδινε τότε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μάλιστα το είχε δηλώσει ο ίδιος ως λάθος του συστήματος μηχανοργάνωσης μαζί με την ανακοίνωση ότι θα επιστρέψει τα περίπου 300 ευρώ που είχε εισπράξει. Είχε ακολουθήσει χαμός, το θέμα έπαιξε πρώτο στα δελτία ειδήσεων και για ημέρες απασχολούσε όλα τα πάνελ των εκπομπών ακόμη και των “μεσημεράδικων”.

Ο κ. Μπαλαούρας ήταν άτυχος γιατί ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που εμένετο εκείνην την εποχή έπρεπε να βρει οπωσδήποτε περιπτώσεις για να πλήξει την κυβέρνηση και κυρίως το “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”.

Αντίθετα ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι τυχερός. Όπως αποκάλυψε το pagenews ο κ. Τσαβδαρίδης προσελήφθη το 2018 με σχέση έμμισθης εντολής για να καλύψει κενή οργανική θέση του Δήμου Βέροιας. Μέχρι εδώ όλα καλά, εφόσον η πρόσληψη γίνεται με επιλογή και ανήκει στην διακριτική εξουσία των οργάνων του Δήμου, και δεν ελέγχεται ως προς την αξιοκρατία, την πολιτική σχέση κλπ. Θα περίμενε κανείς ότι ήδη από την υποψηφιότητά του και σίγουρα μετά την εκλογή του ως βουλευτής, θα ανέστειλε την εργασιακή του σχέση. Αντίθετα, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε το pagenews ο κ. Τσαβδαρίδης χαρακτηρίζεται επισήμως ακόμη και τώρα ως “υπάλληλος του Δήμου”, και εισπράττει τις βενζίνες για να κινείται από και προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου εκπροσωπεί τον φορέα του. Ο κ. Τσαβδαρίδης είναι δικηγόρος, γνωρίζει τους νόμους και δηλώνει ότι αυτό που κάνει είναι και νόμιμο και ηθικό. (Παρεμπτιπτόντως και ο Γιώργος Βουλγάρακης το ίδιο είχε ισχυριστεί το 2008). Για το νόμιμο του κ. Τσαβδαρίδη, υπάρχουν αμφιβολίες και είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών διατάξεων και κατά πόσο επιτρέπουν σε έναν βουλευτή που εισπράττει από το κράτος την βουλευτική αποζημίωση να έχει και απολαβές δημοτικού υπαλλήλου και να εισπράττει οδοιπορικά.

Αυτό όμως που είναι πέραν αμφιβολίας είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ηθικό να εισπράττει δύο φορές από το κράτος. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι άριστος νομικός, άριστος των αρίστων, και ως εκ τούτου αναντικατάστατος για να υπερασπιστεί τις υποθέσεις του Δήμου Βέροιας.

Κυρίως όμως ο κ. Τσαβδαρίδης είναι ένας τυχερός πολιτικός. Γιατί ανήκει στη ΝΔ, όπου ως γνωστών δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα. Και ακολούθως γιατί ως βουλευτής της ΝΔ δεν απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης που κατά τα άλλα είναι άτεγκτα σε θέματα πολιτικής ηθικής. Κάπως έτσι για την αποκάλυψη του pagenews χθες ήταν απλώς Τετάρτη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments