Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος Ίμια: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τον Ερντογάν

Νίκος Παναγιωτόπουλος Ίμια: Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τον Ερντογάν
Νίκος Παναγιωτόπουλος Ίμια: Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί μηνύματος της Τουρκίας στην Ελλάδα, να μην πάει στα Ίμια, την ημέρα της επετείου.

Νίκος Παναγιωτόπουλος Ίμια: Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά όσα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε περί συνεννόησης με την ελληνική πλευρά για την ημέρα της επετείου των Ιμίων. Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου για την επέτειο των Ιμίων σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τον πολιτικό κόσμο, με τη κυβέρνηση να απαντά μέσω του υπουργού Άμυνας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πως είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν. «Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα να μην υπάρξει ένταση στα Ίμια.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ – Παναγιωτόπουλου, λέγοντας, «o υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments