Άποψη

Ζήσε Μάη μου…

Ζήσε Μάη μου…
Ο Γιάννης Αντύπας με αφορμή την είδηση για τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis γράφει στο blog του pagenews.gr γιατί είναι θέμα βούλησης να παταχθεί η φοροδιαφυγή στη χώρα.
Για την ακρίβεια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και εφόσον υλοποιηθεί, για να συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με τις ΔΟΥ. Στη χώρα μας η προσπάθεια να ανακαλυφθεί το… εμβόλιο κατά της φοροδιαφυγής συνεχίζεται. Ευτυχώς που δεν έχουμε αναλάβει την ευθύνη να σώσουμε τον κόσμο, γιατί τότε θα είχαν γίνει πράξη τα σενάρια του αμερικανικού κινηματογράφου για την κατάρρευση του παγκόσμιου πολιτισμού. Έχουν αλλάξει δεκάδες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και ακόμη δεν έχει καταφέρει κανείς αυτό που είναι δεδομένο σε δεκάδες πολιτισμένες χώρες: να μη κυριαρχούν η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα.

Γιατί δεν είναι θέμα νόμων και μέσων. Αυτά υπάρχουν. Είναι θέμα βούλησης. Είναι η επιμονή κάποιων να αφήνουν ανοιχτά παράθυρα.

Και τόσοι υπουργοί που έχουν περάσει, ένας δεν ήθελε να τα κλείσει; Εύλογο το ερώτημα, αλλά δεν έχω την καλύτερη δυνατή απάντηση. Και εγώ το ψάχνω ακόμη. Γιατί ότι γίνεται αλλού δεν ισχύει εδώ; Γιατί αυτό που φαντάζει αυτονόητο σε όλους εμάς τους παρατηρητές είναι αδιανόητο για τους πρωταγωνιστές; Γιατί ορισμένοι άλλα λένε απ’ έξω και άλλα κάνουν όταν μπαίνουν μέσα; Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Και δεν είναι αρκετό να βρούμε κάποιες εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Πρέπει να βρούμε την απάντηση. Πρέπει να βρούμε το εμβόλιο, τη θεραπεία. Αλλιώς δε θα μπορέσουμε να χαρούμε μια φυσιολογική ζωή. Για την ακρίβεια θα τη χαίρονται αυτή μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι και έχουν τα κονέ για να παρανομούν. Ή την άγνοια κινδύνου. Την αδιαφορία.
Η ουσία είναι ότι ως χώρα και ως άνθρωποι έχουμε τις προϋποθέσεις. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι νομοταγείς. Η πλειοψηφία θέλει να δει τους νόμους να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται. Χιλιάδες νέοι μας διαβάζουν μέχρι τελικής πτώσεως για να αποκτήσουν γνώσεις. Χιλιάδες άλλοι εξασκούνται στη μουσική ή τη γυμναστική. Τέχνες και γράμματα έκαναν την αρχαία Ελλάδα παράδειγμα, τέχνες και γράμματα μπορούν να δώσουν λύσεις και στις σύγχρονες προκλήσεις. Γιατί αυτή τη μέθοδο τη ξέρουμε. Αυτή η λύση μας ταιριάζει. Δεν έχουμε παρά να την ακολουθήσουμε για μία ακόμη φορά.

Βέβαια δεν αρκούν μόνο οι πολίτες. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι δήμοι και οι περιφέρειες και το κεντρικό κράτος.

Κυβέρνηση και δημόσια διοίκηση θα πρέπει από κοινού να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Να αξιοποιήσουν την απόφαση που η κοινωνία έχει ήδη πάρει από καιρό. Οι Έλληνες θέλουν να πληρώνουν φόρους, όχι όμως να προσπαθούν να γεμίσουν ένα πηγάδι δίχως πάτο. Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους και θέλουν νοσοκομεία, θέλουν άμυνα και εξωτερική πολιτική που θα τους κάνουν να νιώθουν υπερήφανοι και πως οι θυσίες τους πιάνουν τόπο. Για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Απλά είναι τα πράγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments