Πολιτική

Νίκη Κεραμέως για σχολεία: Πρώτος στόχος η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολείων

Νίκη Κεραμέως για σχολεία: Πρώτος στόχος η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολείων
Νίκη Κεραμέως για σχολεία: To υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για κλιμακωτή υλοποίηση με σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Νίκη Κεραμέως για σχολεία: Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η εισαγωγή της αξιολόγησης στα σχολεία υλοποιείται με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές εξαγγελίες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο στάδιο είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, και το δεύτερο στάδιο η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση “στόχος ήταν -και παραμένει- η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο νέο σύστημα, η υλοποίηση σε δυο φάσεις, προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά”.

Επιπλέον το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για “συνεκτική προσέγγιση και κλιμακωτή υλοποίηση», με «σεβασμό στον εκπαιδευτικό και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Αυτό ακριβώς είχαμε εξαγγείλει το Νοέμβριο 2018 στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, για αυτό ακριβώς δεσμευτήκαμε και τον Ιούλιο 2019 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κι αυτό κάνουμε και σήμερα, ενώ η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν ευνοεί κανέναν” καταλήγει σε ανακοίνωση του το υπουργείο.

Παράλληλα, με ανάρτηση στο twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφερθεί στις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αξιολόγηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός μας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής και ξεκάθαρος: πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών», ήταν η ανάρτηση της υπουργού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments