Άποψη

Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες

Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει την τουρκική προκλητικότητα και το αν Ελλάδα και Τουρκία όντως συνεννοήθηκαν για να μην υπάρξει τελετή στην επέτειο των Ιμίων.

“Θα πιστέψετε τον Ερντογάν και όχι την ελληνική κυβέρνηση;”, ρωτάνε πονηρά κυβερνητικοί παράγοντες και φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι, σε σχέση με το αν υπήρξε ή όχι συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Αμύνης των δύο χωρών για να μην υπάρξει τελετή στα Ίμια;

Φυσικά και δεν πιστεύουμε τον Ερντογάν ο οποίος συμπεριφέρεται εχθρικά στην χώρα και όχι μόνο στην κυβέρνηση δημιουργώντας ενίοτε συνθήκες πολεμικής αναμέτρησης. Για τον επιπλέον λόγο ότι ο Ερντογάν πολλές φορές λέει ψέματα και όχι μόνο σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά αλλά και τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ ή την Ρωσία. Ακόμη ο Ερντογάν είναι ένας αυταρχικός ηγέτης που έχει γεμίσει τις φυλακές και τα κρατητήρια της χώρας του με δημοκράτες και πολιτικά αντιφρονούντες. Είρρήσθω εν παρόδω το ότι η Τουρκία είναι διαχρονικά μία αυταρχική δημοκρατία και η δημοκρατικότητα του Ερντογάν εξαντλείται στην επιλογή από τους Τούρκους του δυνάστη τους, είναι κάτι που ξεφεύγει από τους δήθεν αριστερούς που ζητούν προσέγγιση και κατανόηση των επιχειρημάτων.

Για να επιστρέψουμε και μόνο το ότι ο Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας είναι επαρκής λόγος για να μην τον πιστεύει κανείς. Υπό μία προυπόθεση όμως: ότι υπάρχει απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, είτε με ανακοίνωση, είτε έστω με επίσημη διαρροή. Γιατί εάν ο Ερντογάν λέει ότι “υπήρξε συνεννόηση των δύο υπουργείων να μην γίνει προσέγγιση στα Ίμια” και από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει απάντηση τότε αυτό που μένει είναι η δική του δήλωση.

Επιπλέον εκείνοι που θέτουν το πονηρό ερώτημα (πιστεύετε τον Ερντογάν έναντι της ελληνικής κυβέρνησης;), ξεχνούν ότι δεν υπάρχει μόνο το εσωτερικό ακροατήριο στην Ελλάδα, υπάρχει και η διεθνής κοινή γνώμη, πρεσβείες ξένων κυβερνήσεων, διεθνείς οργανισμοί που παρακολουθούν την εξέλιξη στις σχέσεις των δύο χωρών. Για όλους αυτούς ο Ερντογάν είναι ο ηγέτης μίας χώρας και όταν κάνει μία δήλωση εάν δεν υπάρξει αντίκρουση από τον έτερο ενδιαφερόμενο, την εκλαμβάνουν ως αληθή.

Υπ αυτή την έννοια ήταν λάθος της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν διέψευσε και μάλιστα από την πρώτη στιγμή ώστε να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις. Το ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όταν είπε ότι καμία συνεννόηση δεν υπήρξε για τον επιπλέον λόγο ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να “γκριζάρει τα Ίμια”.

Φυσικά και θα πιστέψουμε την ελληνική πλευρά, ωστόσο κάποια ερωτήματα μένουν σε εκκρεμότητα. Όπως γιατί εφέτος δεν έγινε καμία τελετή απόδοσης τιμών στους ήρωες πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς; Ακόμη και ο Καμμένος της “εθνομηδενιστικής κυβέρνησης των συριζομαδουραίων”, τουλάχιστον πετούσε με ελικόπτερο και έριχνε στεφάνια. Η κυβέρνηση της πατριωτικής παράταξης δεν έκανε ούτε καν την ελάχιστη συμβολική ενέργεια που απαιτεί η θυσία των αξιωματικών μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments