Ελλάδα

Μάνη φονικό 2014: Το ξέσπασμα του αδελφού του δολοφονημένου body builder για την άδεια ενός εκ των δραστών

Μάνη φονικό 2014: Το ξέσπασμα του αδελφού του δολοφονημένου body builder για την άδεια ενός εκ των δραστών
Μάνη φονικό 2014: Μια νόμιμη άδεια που πήρε ένας εκ των δραστών εξόργισε τον αδελφό του Κωνσταντίνου Σγουρού, Γιάννη, ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό.

Μάνη φονικό 2014: Κάποιες φωτογραφίες από νυχτερινή του διασκέδαση που ανήρτησε στα social media ένας εκ των δραστών του διπλού φονικού στη Μάνη το 2014 με θύματα δυο body builder εξόργισε τον αδελφό του ενός εκ των δυο θυμάτων ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό.

«Πώς είναι δυνατόν την ώρα που εμείς αναζητούμε δικαιοσύνη να αναρτά τέτοιες εικόνες και να προκαλεί. Επίσης εύλογο ερώτημα είναι τι θα κάνει αυτός στην κοινωνία μόλις αποφυλακιστεί. Πως είναι δυνατόν να δίνουν άδειες σε αυτούς και να πιστεύει το σύστημα ότι θα σωφρονιστούν. Πως είναι δυνατόν να έχουν κινητά και Facebook μέσα στην φυλακή. Γιατί να κλάψουν και άλλες μητέρες;». Τα ερωτήματα αυτά θέτει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιάννης Σγούρος, αδελφός του Κωνσταντίνου Σγούρου που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2014 στη Μάνη, μαζί με τον φίλο του Γιάννη Κομμάτη.

pagenews.gr

pagenews.gr

Ο αδελφός του θύματος έστειλε την επίμαχη επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και στη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, όταν είδε στο facebook, φωτογραφίες του ενός στα μπουζούκια και συγκεκριμένα στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν για το φονικό που συγκλόνισε την Ελλάδα πριν από 5,5 χρόνια, ωστόσο ο ένας έβγαινε από τη φυλακή νόμιμα με εκπαιδευτική άδεια και φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε μία από τις άδειες φαίνεται ότι διασκέδασε σε νυχτερινό κέντρο, όπου τράβηξε φωτογραφίες και τις ανέβασε σε λογαριασμό που διατηρεί στο facebook.

pagenews.gr

pagenews.gr

«Σε καμιά στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας ούτε και ζήτησαν συγνώμη. Αυτή τους η συμπεριφορά συνεχίζεται και μέσα στην φυλακή όπου με τους προσωπικούς λογαριασμούς που έχουν δημοσιεύουν εικόνες και φράσεις που προκαλούν τόσο εμάς όσο και το γενικό αίσθημα δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα», συμπληρώνει ο Γιάννης Σγούρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της κυρίας Νικολάου έγινε έλεγχος στα κελιά των δύο κρατουμένων, κατά τον οποίο βρέθηκαν δύο κινητά στο κελί του ενός.

pagenews.gr

Η υπόθεση

Η δολοφονία του 25χρονου Γιάννη Σγούρου από την Καλαμάτα και του 26χρονου Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο, που ασχολούνταν με το bodybuilding, ο πρώτος επαγγελματικά ενώ ο δεύτερος ερασιτεχνικά μιας και ήταν στρατιωτικός, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Δράστες ήταν δυο 18χρονοι, οι οποίοι φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές με τα θύματά τους.

Οι δύο δράστες έδωσαν ραντεβού στα θύματά τους και με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τους δείξουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο ήταν προς πώληση, τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί ο ένας από αυτούς τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια με τη βοήθεια του φίλου του πέταξαν τις σορούς σε χαράδρα οκτώ μέτρων.

Ο ένας δράστης καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 31 ετών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ο άλλος  σε φυλάκιση 30 ετών για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε στους δυο νεαρούς το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια, ενώ η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό έπειτα από έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments