Ελλάδα

Αφίσες αμβλώσεων στη Θεσσαλονίκη: Γέμισε η πόλη και άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα

Αφίσες αμβλώσεων στη Θεσσαλονίκη: Γέμισε η πόλη και άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα
Αφίσες αμβλώσεων στη Θεσσαλονίκη: Σάλος από τις αφίσες κατά των εκτρώσεων στους δρόμους.

Ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδας γέμισαν με αφίσες υπέρμαχοι του κινήματος κατά των αμβλώσεων! Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από αυτό το προπαγανδιστικό κίνημα βρίσκονται μέλη χριστιανικών οργανώσεων που τοποθέτησαν τις σχετικές αφίσες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κατέβασμα ανάλογων αφισών της προπληρωμένης καμπάνιας του κινήματος “Αφήστε με να ζήσω” που είχαν αναρτηθεί στους σταθμούς Μετρό της Αθήνας με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος.

Θυμίζουμε ότι τότε, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Αχ. Καραμανλής λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της.

Η αφίσα αποσύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτη 14 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας του Μετρό και αφού είχαν κλιμακωθεί οι αντιδράσεις πολιτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια τα μέλη του κινήματος “Αφήστε με να ζήσω” εξαπέλυσαν επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή κατηγορώντας την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για «απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή”.

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου για την απόσυρση της αφίσας ήταν καθαρά αντισυνταγματική. Θυμίζουμε ότι το μήνυμα της διαφήμισης ήταν το εξής: «Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο;». 

AFISA-METRO-3-1200x746

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωση τους

Το Κίνημα “Αφήστε με να ζήσω!” δημιουργήθηκε το 2018 από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν.

“Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου. 

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το “δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση”. Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα “δικαιώματα” των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα “στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών”. Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments