Άποψη

Μακάρι Ακάρ

Μακάρι Ακάρ
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τις διαθέσεις των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα και το κατά πόσο θέλουν μια υγιή σχέση με τη γειτονική τους χώρα.

Στα αλήθεια τώρα: πόσα θέλουν οι Τούρκοι για να μας τρελάνουν; Έχουν ενεργό casus belli εναντίον της Ελλάδας στην περίπτωσή που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο), συντηρούν τη στρατιά του Αιγαίου και αποβατικό στόλο στις ακτές της Μικράς Ασίας, «βλέπουν» γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο μέχρι και… νότια της Κρήτης, συμφωνούν μονομερώς την ΑΟΖ που φαντάζονται πως έχουν με τη Λιβύη και κατηγορούν την Αθήνα πως έχει στρατό σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Δηλαδή τι θα ήθελαν; Να τους τα τυλίξουμε με κορδέλα;

Μακάρι να είχαμε έναν γείτονα που δε θα ήταν με οπλισμένο το χέρι και τι άλλο στον κόσμο. Μακάρι κύριε Ακάρ. Αλλά δεν είστε αυτός ο γείτονας. Αν δεν υπήρχαν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας η Ελλάδα θα είχε ένοπλες δυνάμεις πολύ μικρότερες και αμυντικές δαπάνες που δε θα ήταν θηλιά στην ανάπτυξή της. Γιατί είναι μια μικρή χώρα που σηκώνει ένα τεράστιο βάρος απλά και μόνο επειδή βρίσκεται σε μία γειτονιά όπου άλλοι «κάτοικοι» φροντίζουν να διατηρούν φιλοδοξίες από το παρελθόν και τη φαντασία τους.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Δεν έχει διεκδικήσεις από τις χώρες με τις οποίες συνορεύει.

Είναι πρωτοπόρος στην ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών κρατών. Αλλά κανείς δεν της αναγνωρίζει αυτή τη στάση της. Όλοι φροντίζουν να αναδεικνύουν τις αδυναμίες της ή τα ελαττώματά της. Καμία από τις γειτονικές χώρες δεν έχει χάσει την ευκαιρία να μιλήσει για τον ρατσισμό των Ελλήνων ή για Έλληνες εθνικιστές. Για μία χώρα στην οποία ζουν περίπου δύο εκατομμύρια μετανάστες!

Πραγματικά είναι άδικο για την Ελλάδα. Είναι άδικο και για τους γείτονες, γιατί μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία. Είναι κρίμα για τα Βαλκάνια να παραμένουν μια ταραγμένης γειτονιά της γης, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να προσφέρουν καλή ζωή στους κατοίκους τους.

Για τους Έλληνες είμαι σίγουρος ότι το θέλουν.

Το ερώτημα είναι αν το επιθυμούν και οι υπόλοιποι με τους οποίους μοιραζόμαστε και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ιστορία και γεωγραφία. Αν το θέλουν δεν έχουν παρά να σταματήσουν να «αγοράζουν» από πασάδες και κατά φαντασίαν απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κάτι, βεβαίως, το οποίο ισχύει και για τους Έλληνες. Που θα πρέπει να κρατήσουν στο χρονοντούλαπο της παρελθόντος το αυγό του φιδιού και φασιστικές λογικές όπως αυτή που εκφράζει η Χρυσή Αυγή. Μακάρι όλοι να δείξουν ότι έχουν βάλει μυαλό από την ιστορία και… να βάλουν μυαλό σε όσους θέλουν και πάλι να ματώσουν τη γειτονιά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments