Τεχνολογία

Αυτές είναι οι εφαρμογές που θα φέρουν επανάσταση στα smartphones

Αυτές είναι οι εφαρμογές που θα φέρουν επανάσταση στα smartphones
Την επανάσταση στην απόδοση των smartphones αναμένεται να φέρουν οι εφαρμογές του μέλλοντος.

Τα smartphones τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας. Έχουν γίνει απαραίτητα και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ο κάθε άνθρωπος στο έξυπνο τηλέφωνό του κατεβάζει τις αγαπημένες του εφαρμογές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με ορισμένα smartphone είναι η χωρητικότητά τους.

Πολλές είναι οι φορές που το κινητό “ζητάει” να σβηστεί μια σειρά από εφαρμογές από την εσωτερική μνήμη προκειμένου να ελευθερώσει χώρο. Πάντα μία τέτοια ενέργεια αποτελεί δίκοπο μαχαίρι για τους χρήστες, καθώς μπορεί η εφαρμογή του θα αφαιρεθεί να του χρειαστεί στο μέλλον

Στο μέλλον εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι απαραίτητο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι θα υπάρχει ένα ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει το streaming μίας εφαρμογής απευθείας στο μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο smartphone, χωρίς να είναι ανάγκη να αποθηκεύεται στη συσκευή. Η διαδικασία αυτή θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν δημοφιλείς πλατφόρμες streaming ψυχαγωγικού περιεχομένου, όπως το Netflix, που δεν χρειάζεται να έχεις κατεβάσει την ταινία για να την δεις.

Μία τέτοια εφαρμογή αναμένεται να φέρει μία μικρή επανάσταση στην απόδοση των συσκευών, αφού τα κινητά τηλέφωνα δεν θα επιβαρύνονται με το καθήκον να φορτώνουν απαιτητικά γραφικά ή άλλα στοιχεία.

Ήδη, ερευνητές έχουν παρουσιάσει το λογισμικό AppStreamer, το οποίο αναλαμβάνει αυτό το ρόλο και καταφέρνει να μειώσει τις απαιτήσεις δημοφιλών παιχνιδιών στο Android έως και σε ποσοστό 85%. Για να γίνει αυτό εφικτό απαιτείται η σύνδεση του κάθε smartphone με έναν cloud server, ο οποίος αναλαμβάνει να στέλνει στη συσκευή όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου ο χρήστης να έχει μπροστά του την εφαρμογή, ακριβώς όπως θα την είχε εάν την είχε κατεβάσει στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου.

Εάν συνυπολογίσει κανείς τις ταχύτητες που θα προσφέρει το 5G, τότε η όλη διαδικασία θα μπορεί να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις, σε τέτοιο σημείο που δεν θα μπορεί ο χρήστης να διακρίνει εάν έχει αποθηκευμένη μία εφαρμογή τοπικά ή τη χρησιμοποιεί online. Λογισμικό παρόμοιο με το AppStreamer εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του και από άλλους δημιουργούς, προσφέροντας μία εναλλακτική μέθοδο εξοικονόμησης χώρου στα μελλοντικά smartphones.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments