Πολιτική

Κλέαρχος Τσαουσίδης ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του δημοσιογράφου

Κλέαρχος Τσαουσίδης ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του δημοσιογράφου
Κλέαρχος Τσαουσίδης ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του δημοσιογράφου.

Κλέαρχος Τσαουσίδης ΣΥΡΙΖΑ: «Ο θάνατος του συντρόφου Κλέαρχου Τσαουσίδη μας γεμίζει με θλίψη. Αγωνιστής της Αριστεράς και μάχιμος δημοσιογράφος, ο σ. Τσαουσίδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, αφήνει ανεξίτηλο ίχνος στην ιστορία και τους αγώνες της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε». Όπως προσθέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:Ο σ. Τσαουσίδης συμμετείχε ενεργά στους εμβληματικούς αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος της δεκαετίας του ’60 για τη δημοκρατία και τη δημόσια παιδεία, όπως το «1-1-4» και το «15%».

Από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε στην αντιδικτατορική αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής – Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φεραίου. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Νοέμβριο του 1973. Για τη δράση του κατά του χουντικού καθεστώτος, ο σ. Τσαουσίδης διώχτηκε και βασανίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Μετά την πτώση της δικτατορίας, πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την αποχουντοποποίηση της Φιλοσοφικής Σχολής. Διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Φιλοσοφικής σχολής (74-76).

Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε ήδη από τα χρόνια της χούντας γράφοντας στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη δικτατορία διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος και δημοσιογράφος των εφημερίδων Βήμα και Νέα. Υπήρξε επίσης διευθυντής του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3.

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ). Μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του, αρθρογραφούσε στην Αυγή και την ιστοσελίδα Dailythess. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας