Πολιτική

Μπάμπης Παπαδημητρίου μεταναστευτικό: “Σωστές οι επιτάξεις χώρων στα νησιά παρά τις αντιδράσεις”

Μπάμπης Παπαδημητρίου μεταναστευτικό: “Σωστές οι επιτάξεις χώρων στα νησιά παρά τις αντιδράσεις”
Μπάμπης Παπαδημητρίου μεταναστευτικό: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει το σχέδιο για το προσφυγικό αποκρούοντας τις αντιδράσεις των δημάρχων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Μπάμπης Παπαδημητρίου μεταναστευτικό: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στον ΘΕΜΑ 104,6 αναφέροντας μεταξύ άλλων τη θέση του για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού απαντώντας στις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να έχουν ξεσηκωθεί έπειτα την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει εκτάσεις για τη χρησιμοποίησή τους στη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης των μεταναστών.

«Εγώ θα έλεγα ότι τώρα σιγά σιγά έχουν μαζέψει τα στοιχεία μιας κυβερνητικής πολιτικής και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν όλα μαζί κι όταν προσπαθείς να εφαρμόσεις ταυτοχρόνως πολλά διαφορετικά πράγματα είναι αλήθεια ότι θα σου σκάσουν από παντού προβλήματα, γιατί η προηγούμενη πολιτική ήταν να βάζεις το πρόβλημα κάτω από το τραπέζι. Για παράδειγμα, κατηγορείται τώρα η κυβέρνηση ότι δεν κάνει πολλές μεταφορές από τα νησιά μας στο Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα.

Ούτε οι προηγούμενοι έκαναν επισήμως, μάλιστα έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνεται και δυστυχώς αυτό το επαναλαμβάνει και ο κ. Μηταράκης και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό. Αυτό είναι ένα τεχνικό θέμα, αλλά άφηναν κόσμο και το έσκαγε, γιατί ο μετανάστης αυτό θέλει, θέλει να πάει στη Γερμανία, να φτάσει εκεί που είναι ο προορισμός του, άρα με κάθε τρόπο θα το σκάσει. Με σοβαρές ΜΚΟ, με σοβαρή οργάνωση ερχόντουσαν οικογένειες και άλλοι που ήταν ευάλωτα άτομα και τους εγκαθιστούσαν και τους βοηθούσαν κιόλας στις μεγαλύτερες πόλεις. Είχαμε έτσι αυτή τη μεταφορά που επιτρεπόταν άλλωστε, ξέραμε ποιος είναι που, αλλά γενικώς αυτή η πολιτική ήταν άστο και θα δούμε».

Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε ένα τεράστιο πρόβλημα το ’15 όταν υπήρξε έκρηξη και προσφύγων από τη Συρία και μεταναστών και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της τωρινής κυβέρνησης η οποία όπως είπε «προσπαθεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά δεν θα σου βγουν εύκολα, κι εγώ λυπάμαι για τις αντιδράσεις των δημάρχων, των περιφερειαρχών κ.λ.π. Το κράτος είναι ενιαίο, ο δήμαρχος καταλαβαίνω ότι πρέπει να ανταποκριθεί σε μία πίεση που έχει στην κοινωνία την εσωτερική αλλά πρέπει να πάρει και θέση, δηλαδή να χτιστεί κάποια τέτοια πιο οργανωμένη δομή από αυτό που υπάρχει σήμερα, που είναι σκανδαλώδες για όλους, – στο Βαθύ της Σάμου είναι σχεδόν πάνω από την πλατεία, είναι λογικό να πρέπει να μεταφερθεί, δεν είναι δομή, αυτό είναι άνθρωποι που απλώς στοιβάζονται και μαζεύονται. Άρα πρέπει να γίνουν αυτά και νομίζω ότι καλά κάνουν και το πιέζουν, τώρα και το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε διαδικασίες επείγοντος, είναι σωστό, γιατί αλλιώς δεν θα γίνουν ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments