Οικονομία

Max Perry: Μια μεγάλη γλυκιά απόλαυση

Max Perry: Μια μεγάλη γλυκιά απόλαυση
Max Perry: Ξεκίνησε από ένα μικρό εργαστήρο στον Πειραιά το 2005 και σήμερα αριθμεί 24 καταστήματα με σοκολατολιχουδιές που ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο.

Έχοντας ήδη μπει στη δεύτερη δεκαετία απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια υψηλή ποιότητα στις πρώτες ύλες για την γευστική απόλαυση των πελατών της η Max Perry προσφέρει λαχταριστές σοκολατένιες μπουκιές- και όχι μόνο- από το 2005 όταν ξεκίνησε από ένα μικρό εργαστήρι στον Πειραιά με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυπαρισσάκη.

Οι σακούλες με τις εκρηκτικές σοκολατένιες γεύσεις που προκαλούν έκρηξη ευχαρίστησης στον ουρανίσκο, γίνονταν ανάρπαστες ενώ ο αστικός μύθος θέλει τους σοφές εφοπλιστών να στήνονται τις χριστουγεννιάτικες ημέρες των πρώτων χρόνων που άνοιξε το εργαστήρι, στην ουρά για αρκετή ώρα μέχρι να προμηθευτούν το λαχταριστό εμπόρευμα για να το πάνε στα γραφεία των ναυτιλιακών ομίλων.

Σκοπός του κ. Κυπαρισσάκη ήταν οι πελάτες να βλέπουν πως φτιάχνονται οι σοκολατένιες λιχουδιές και έτσι τα καταστήματα στήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε ο πελάτης να βλέπει τί γινεται ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα, εκεί που προετοιμάζονται τα σοκολατάκια αλλά και τα μοναδικά γεμιστά τσουρέκια που στη συνέχεια κολυμπούν σε λιωμένη σοκολάτα, τα αφράτα εγγλέζικα κέικ και οι τούρτες που εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ.

Η ονομασία Max Perry προέκυψε από το όνομα του Γάλλου ερευνητή σοκολάτας Μaximilian Ρernault από την πόλη Λιλ, ο οποίος δημιούργησε σπάνια χαρμάνια σοκολάτας. Ο κ. Κυπαρισσάκης τον έμαθε σε ένα από τα ταξίδια του στο Παρίσι όταν ο ίδιος αναζητούσε την απόλυτη γεύση και το καλύτερο χαρμάνι σοκολάτας για τις δικές του δημιουργίες. “Ταξίδεψα μόνος μου στο Παρίσι, τη Λιλ, τις Βρυξέλλες.

Ζήτησα συμβουλές από σοκολατοποιούς, τεχνίτες της πραλίνας έμαθα για τα χαρμάνια της σοκολάτας. Ξεκινήσαμε τα τεστ στο πρατήριο” θα πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο αυτοδημιούργητος Δημήτρης Κυπαρισσάκης. «Γεννήθηκα στον Κορυδαλλό. Μεγάλωσα στα Πατήσια. Είμαι το όγδοο παιδί, το προτελευταίο, μιας πολύτεκνης οικογένειας. Δουλεύω από τα δώδεκά μου.

Ο πατέρας μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με πολλά προβλήματα υγείας. Βγήκα στον δρόμο νωρίς. Έκανα διάφορες δουλειές. Κάποια στιγμή γύρω στο ’90 μπήκα στον χώρο της σοκολάτας» θα πει σε συνέντευξή του για την ζωή του. Όσον αφορά για την επιτυχία των Max Perry που σήμερα λειτουργούν με τη μέθοδο του franchise, ο ίδιος θα πει: “Ξεκίνησα να συνεργαστώ με μια μικρή βιοτεχνία που έκανε σοκολατάκια στη Νέα Σμύρνη. Ουσιαστικά γέμιζα ένα φορτηγό με σοκολατάκια και γύριζα όλη την Ελλάδα. Ξεκινούσα από την Ορεστιάδα και κατέληγα στην Κρήτη.

Πουλούσα πόρτα με πόρτα τις πραλίνες. Είχα μια ιδέα. Βασικά κατάλαβα ότθ υπάρχει ένα κενό στον χώρο της σοκολάτας. Πολλές εισαγωγές από το εξωτερικό. Τιμές στη σοκολάτα που την καθιστούν προϊόν πολυτελείας. Έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και σκοπό ζωής να το κερδίσω”.

Έτσι το 2005 σε έναν χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων στον Πειραιά παρουσίασε τις δημιουργίες του. Από το 2011 η εταιρεία ακολουθεί στρατηγική επέκτασης εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής. Εκτός από τα καταστήματα Max Perry που βρίσκονται σε περισσότερες από 20 περιοχές της Αττικής, άνοιξε άλλα τρία, ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο όμως έκλεισε και δύο στην περιοχή της Πάτρας.

Η τεράστια ποικιλία των προϊόντων καθώς και οι πρωτότυπες δημιουργίες για τους πελάτες τοποθέτησαν την Max Perry σταθερά στη θέση «Leader Concept» στο «Chocolate Pastry Market» στην Ελλάδα, καθώς και στις πλέον αναπτυσσόμενες αλυσίδες ζαχαροπλαστικής στην Ευρώπη.

Κάθε στιγμή ζούμε μαζί ❤️Κάθε στιγμή έχει τη γεύση Max Perry!

Gepostet von Max Perry Handmade Chocolates am Donnerstag, 30. Januar 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments