Άποψη

Θα συγχαρεί και τον Αυγενάκη σήμερα ο πρωθυπουργός;

Θα συγχαρεί και τον Αυγενάκη σήμερα ο πρωθυπουργός;
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους υπουργούς και αναρωτιέται αν θα πράξει το ίδιο και με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά από κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων που γίνονται για την αξιολόγηση των επιδόσεων του πρώτου εξαμήνου, μονότονα επαναλαμβάνεται ότι όλα πήγαν καλά.Ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής έχει διαπιστώσει ότι οι στόχοι που τους είχε θέσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο έχουν επιτευχθεί και τους συγχαίρει για την καλή δουλειά που έκαναν και κάνουν. Το πρώτο παράδοξο είναι ότι αυτό αφορά και τις ηγεσίες των υπουργείων που στο ξεκίνημα της κυβέρνησης είχαν μοιραστεί τις αρμοδιότητες για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Το ότι τα έκαναν θάλασσα δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία, καταδεικνύεται και μόνο από το ότι μετά από έξι μήνες δημιούργησε ξανά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους αφαίρεσε τις σχετικές αρμοδιότητες. Αλλά και πέραν αυτού, οι πρόσφυγες και μετανάστες αυξάνονται, οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται, οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά ασφυκτιούν και εξεγείρονται, οι πληθυσμοί στην ενδοχώρα είναι με το όπλα παρά πόδα, για να αντιμετωπίσουν τις αφίξεις στις περιοχές τους. Εν τέλει μετά από επτά μήνες κανένα σχέδιο διαχείρισης της κυβέρνησης δεν ευοδώθηκε. Αλλά δεν πειράζει οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών τα πήγαν πολύ καλά.

Όπως και όλες οι άλλες ηγεσίες στους τομείς τους, Παιδεία, Υγεία, Εργασία και Ασφάλιση, Ανάπτυξη. Το ότι “εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό” ακόμη καρικινοβατούν δεν έχει καμία σημασία. Όπως άλλωστε και το ότι στα Νοσοκομεία κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις μετά από δύο χρόνια ή ότι ένας στους τρεις καρκινοπαθείς δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία. Ή ότι είχαμε αύξηση των απολύσεων το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Αφού όλα πηγαίνουν καλά τότε γιατί ο πρωθυπουργός σκέπτεται όπως διαρρέουν οι σχετικές πληροφορίες να κάνει ανασχηματισμό; Τι θα αλλάξει, τους άριστους που μέχρι τώρα τους έχει αποδώσει τα εύσημα γιατί τα πήγαν καλά και πέτυχαν τους στόχους τους;

Ενδιαφέρον όμως έχει και η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει μία φωτογραφική διάταξη για να αλλάξει το νόμο που ίσχυε για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και “κοπεί η χώρα στα δύο”, υποκύπτοντας στις πιέσεις. Έκτοτε ο Γιώργος Γεραπετρίτης εκτελεί χρέη υπουργού Αθλητισμού και πηγαιονοέρχεται στην Ελβετία, ενώ ακόμη ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έχει παραιτηθεί και έχει τυπικά τον τίτλο του υφυπουργού. Στην σημερινή συνάντηση το απόγευμα ο κ. Αυγενάκης θα είναι παρόν; Ή θα τον αντικαταστήσει ο κ. Γεραπετρίτης. Εν τέλει ο πρωθυπουργός θα αποδώσει τα εύσημα και στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού όπως έκανε και με τις ηγεσίες των υπουργείων που διέλυσαν την μεταναστευτική πολιτική;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments