Ελλάδα

Πάτρα νεκρό βρέφος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα του μωρού

Πάτρα νεκρό βρέφος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα του μωρού
Πάτρα νεκρό βρέφος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε σε βάρος της 27χρονης μητέρας του νεκρού βρέφους στην Πάτρα.

Πάτρα νεκρό βρέφος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ασκήθηκε σήμερα στην 27χρονη μητέρα του βρέφους η οποία κατ΄ομολογία της το άφησε και ξεψύχησε στην παραλία της Αγυιάς στην Πάτρα. Η 27χρονη μετά από αίτημα του δικηγόρου της, Γιάννη Αποστολόπουλου, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Ο συνήγορός της έκανε λόγο για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η μητέρα άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός.

Το πρωί και πριν η 27χρονη οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συγκεκριμένα σε κατάσταση σοκ. «Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Δεν έχει κατανοήσει ότι σκότωσε το παιδί της» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Είναι σε κατάσταση που σε υπερβολικό βαθμό πιστοποιεί την ψυχολογική διαταραχή της». Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν την ρώτησε γιατί δεν άφησε το παιδί κάπου, αντί να το πετάξει στη θάλασσα, εκείνη δεν του απάντησε αλλά τον κοίταξε με ένα απλανές βλέμμα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι γενικά δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pagenews.gr, φέρεται να υποστήριξε ότι κυριεύτηκε από φόβο, καθώς κανείς δε γνώριζε την εγκυμοσύνη της και έδρασε σε κλίμα πανικού.

Η ίδια πήγε μόνη της την περασμένη Δευτέρα στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και μία μέρα μετά γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, διακατεχόμενη από άγχος για το πώς θα εμφάνιζε το παιδί στην οικογένεια της το σκέπασε με μια κουβέρτα και έφυγε από το μαιευτήριο. «Δεν μπορούσα να σκεφτώ με ηρεμία και αποφάσισα να φύγω», είπε ενώπιον των Αρχών η νεαρή κοπέλα, αφού προηγουμένως είχε ισχυριστεί ότι μόλις έμεινε έγκυος ήθελε να κρατήσει το παιδί, ωστόσο ο σύντροφός της στη συνέχεια τη χώρισε με αποτέλεσμα να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της λέγοντας στους γύρω της ότι έπαιρνε κιλά.

Η ίδια, φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της ότι έκανε βόλτες για ώρες έως ότου έφτασε στην παραλία της Πάτρας. Εκεί, έμεινε για λίγη ώρα και στη συνέχεια άφησε το νεογέννητο μόνο αβοήθητο στην παραλία και επέστρεψε στο σπίτι. Ενώπιον των δικαστικών Αρχών η 27χρονη επαναλάμβανε συχνά κλαίγοντας ότι στο μυαλό της επικρατούσε μεγάλη σύγχυση, τρόμος και στεναχώρια και ότι δεν επιθυμούσε το θάνατό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments