Οικονομία

Κωστής Μουσουρούλης απολιγνιτοποίηση: Αναλαμβάνει επικεφαλής του σχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος

Κωστής Μουσουρούλης απολιγνιτοποίηση: Αναλαμβάνει επικεφαλής του σχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος
Κωστής Μουσουρούλης απολιγνιτοποίηση: Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνει χρέη συντονιστή για το σχέδιο της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση.

Κωστής Μουσουρούλης απολιγνιτοποίηση: Ο Κωστής Μουσουρούλης, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός, αναλαμβάνει τη θέση του Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ο κ. Μουσουρούλης, που επελέγη από τη Διυπουργική Επιτροπή για την απολιγνιτοποίηση, αναλαμβάνει Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, δηλαδή της Ομάδας Εργασίας που -υπό την εποπτεία της Διυπουργικής Επιτροπής- θα καταρτίσει και θα υλοποιήσει το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα συντονίσει τις συνδεόμενες με αυτό δραστηριότητες.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να τον διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέση αυτή, επειδή συνδυάζει την πολύ καλή γνώση του ενεργειακού κλάδου (πρώην υπουργός και Γενικός Γραμματέας Ενέργειας), με προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων (πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας –και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής- Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του Κωστή Μουσουρούλη. Συνδυάζει τη βαθιά γνώση του κλάδου της ενέργειας με την τεχνογνωσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοδοτικών μηχανισμών και εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχω συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον κ. Μουσουρούλη στο παρελθόν. Η εμπειρία του τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα είναι πολύτιμη. Είμαι βέβαιος ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments