Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου στη Λευκωσία: Συζήτηση για επιδοματική πολιτική, παιδική προστασία, άτομα με αναπηρία

Δόμνα Μιχαηλίδου στη Λευκωσία: Συζήτηση για επιδοματική πολιτική, παιδική προστασία,  άτομα με αναπηρία
Δόμνα Μιχαηλίδου στη Λευκωσία: Συζητήθηκαν τα θέματα της επιδοματικής πολιτικής, της παιδικής προστασίας της αποϊδρυματοποίησης, καθώς και η παροχή φροντιστή για τα άτομα με αναπηρία.

Δόμνα Μιχαηλίδου στη Λευκωσία: H υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συναντήθηκε στη Λευκωσία, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με την υπουργό Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιδοματικής πολιτικής, το πλαίσιο της παιδικής προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά στις πολιτικές αποϊδρυματοποίησης, καθώς και στην παροχή φροντιστή για τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.) Δημήτρη Λαμπριανίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν ειδικότερα η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα, η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες και η θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού, που αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να γευματίσει με την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Άντρη Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επιπλέον προσκεκλημένη από την κ. Αναστασιάδη, Επίτιμη Πρόεδρο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ, η υφυπουργός Εργασίας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, στις 15 Φεβρουαρίου, παρακολούθησε το σεμινάριο «30 χρόνια Παιδογκολογίας στην Κύπρο: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και της κ. Αναστασιάδη και με την στήριξη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Στην εκδήλωση έγινε ευρύτερα γνωστό το έργο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και η προσφορά σε παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, στη διάρκεια των 30 ετών της λειτουργίας της παιδογκολογικής-παιδοαιματολογικής κλινικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments