Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: Κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έκανε την έκπληξη στην δευτερολογία του στη Βουλή. Ο Γιάνης Βαρουφάκες κατέθεσε έναν φάκελο όπου όπως υποστήριξε, περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015. Αφορμή για αυτή την κίνηση ήταν τα πυρά που αντάλλαξαν οι Βαρουφάκης και Τσίπρας.  Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι είχε ηχογραφήσει όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, προκαλώντας εξ αρχής οξύτατες αντιδράσεις στην Αθήνα και -κυρίως- στις Βρυξέλλες. Τώρα επιδεικνύοντας έναν λευκό φάκελο, ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα ότι του τον παραδίδει και πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου ως προς την επιλογή του τρόπου κοινοποίησης των ηχογραφήσεων στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments