Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Οι βασικοί άξονες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

Κωστής Χατζηδάκης: Οι βασικοί άξονες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου
Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε όλα όσα περιλαμβάνει το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Κωστής Χατζηδάκης: Συνάντηση με περιβαλλοντικού φορείς της χώρας είχε χθες βράδυ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασε στους παρεβρισκόμενους το νέο περβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί και να τεθεί υπό ψήφιση στη Βουλή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης επεκτάθηκε στο λόγο του θέτοντας εξαρχής τους βασικούς άξονες συζήτησης:

  •  τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις,
  • τη ρύθμιση για τις οικιστικές πυκνώσεις,
  • μια σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες, καθώς και
  • το νέο πλαίσιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς. Ο κοινός στόχος αυτός είναι μια πραγματικά πράσινη πολιτική που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Θέλουμε για μια ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η Κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις. Δεν είμαστε καταδικασμένοι φυσικά να συμφωνούμε – ούτε κι εσείς άλλωστε συμφωνείτε πάντοτε μεταξύ σας – αλλά νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε διότι έχουμε πιστεύω έναν κοινό στόχο. Και πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητούμε μεταξύ μας. Θεωρούμε ότι οι προτάσεις σας είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης