Αθλητισμός

Γκάμπριελ Τόρζε: Διαχρονικός μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ ο παίκτης της Λάρισας

Γκάμπριελ Τόρζε: Διαχρονικός μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ ο παίκτης της Λάρισας
Γκάμπριελ Τόρζε: Ο Ρουμάνος εξτρέμ αποτελούσε για πολλά χρόνια μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ.

Γκάμπριελ Τόρζε: Στα χρόνια που ο Ιβάν Σαββίδης έχει πάρει τον ΠΑΟΚ έχει φέρει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστής. Αν υπάρχει ένα παίκτης που οι “ασπρόμαυροι” ήθελαν να αποκτήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ ήταν ο Γκάμπριελ Τόρζε. Το καλοκαίρι του 2014 ο “δικέφαλος του Βορά” έδωσε μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσει.

Τελικά ο παίκτης κατέληξε στην Τουρκία. Έξι χρόνια αργότερα ο Τόρζε ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λάρισας. Μάλιστα η θεσαλική ομάδα έδειξα ότι πιστεύεις στο ταλέντο του παρά το γεγονός ότι ήταν ελεύθερος από το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι ο έμπειρος εξτρέμ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γκάμπριελ Τόρζε: Σύντομο βιογραφικό

Ο Τόρζε έκανε το ντεμπούτο του για την Πολιτέχνικα Τιμισοάρα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2005-06 εναντίον της Άρτζες Πιτέστι και σκόραρε στον δεύτερο αγώνα του, εναντίον της Φάρουλ Κονστάντσα. Είχε προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από τον Γκεόργκι Χάτζι, προπονητή της Τιμισοάρα εκείνη την εποχή.

Στις 15 Ιανουαρίου 2008, ο Τόρζε υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Ντινάμο Βουκουρεστίου, έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Έπαιξε τον 100ο αγώνα του στη Λίγκα 1 για τη Ντινάμο στις 6 Μαΐου 2011, σε μία ήττα εναντίον της Κλουζ. Στις 30 Αυγούστου 2011, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Ουντινέζε της Σέριε Α, για ένα ποσό που φημολογείται ότι ήταν περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ. Έπαιξε το πρώτο αγώνα του στη Σέριε Α εναντίον της Λέτσε, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011, παρά το γεγονός ότι είχε μόνο πέντε ημέρες προπόνησης με τη νέα του ομάδα.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2012, σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σέριε Α, στην ήττα με 3-2 εναντίον της Φιορεντίνα. Στις 24 Μαρτίου, σε έναν αγώνα εναντίον της Παλέρμο, ισοφάρισε το σκορ στο 85ο λεπτό, στην τελική ισοπαλία με 1-1.Για να πάρει περισσότερο χρόνο αγώνα, στις 8 Ιουνίου 2012, ο Τόρζε μετακινήθηκε με μονοετή δανεισμό στην Γρανάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Έκανε το ντεμπούτο του για την ισπανική ομάδα στις 20 Αυγούστου, σε μία ήττα με 1-0 εναντίον της Ράγιο Βαγιεκάνο. Στα μισά της σεζόν, ο Τόρζε θεωρήθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές της Πριμέρα Ντιβισιόν 2012-13 και έγινε ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, ο Τόρζε ξεκίνησε το δεύτερο ταξίδι του στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αυτή τη φορά ως δανεικός στην ομάδα της Βαρκελώνης, Εσπανιόλ. Έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα στις 23 Σεπτεμβρίου, στη νίκη με 3-2 νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Έπαιξε μόνο σε 12 αγώνες για την Εσπανιόλ, έξι στο αρχικό σχήμα και έξι ως αλλαγή, χωρίς να σκοράρει. Έτσι, η Εσπανιόλ δεν ενεργοποίησε την επιλογή αγοράς του παίκτη στο τέλος της περιόδου δανεισμού.

Τον Ιούνιο του 2014, η τουρκική Κόνιασπορ ανακοίνωσε το δανεισμό του Τόρζε από την Ουντινέζε για μια σεζόν. Στις 2 Αυγούστου 2015, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο δανεισμού με την Οσμάνλισπορ. Στις 30 Ιουνίου 2016, μετακινήθηκε στην Τέρεκ Γκρόζνι για 1 εκατομμύριο ευρώ. Στις 15 Ιουλίου 2017, εντάχθηκε με δανεισμό στην Καρντεμίρ Καραμπούκσπορ. Στις 2 Φεβρουαρίου 2018, εντάχθηκε στη Ντινάμο Βουκουρεστίου μέχρι το τέλος της σεζόν 2017-18. Την 1η Σεπτεμβρίου 2018 επέστρεψε στην Τουρκία, υπογράφοντας με τη Σίβασπορ. Στις 4 Φεβρουαρίου 2020, υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών με την ΑΕ Λάρισας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments