Αθλητισμός

Πρωτάθλημα διακοπή: “Λουκέτο” αν γίνουν επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Πρωτάθλημα διακοπή: “Λουκέτο” αν γίνουν επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
Πρωτάθλημα διακοπή: Τη διακοπή του πρωταθλήματος εφόσον υπάρξουν επεισόδια στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής, έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Πρωτάθλημα διακοπή: Στην διακοπή του πρωταθλήματος θα προχωρήσει η κυβέρνηση εάν στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα υπάρξουν επεισόδια ή γενικότερα παρεκτροπές. Την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα “Livesport”. 

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η διακοπή θεωρείται ως ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης στην περίπτωση που όλα δεν κυλήσουν ομαλά την ερχόμενη Κυριακή.

Μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι για αυτή έχουν ενημερωθεί και οι δύο μεγάλες ομοσπονδίες, δηλαδή, η FIFA και η UEFA. Επιπλέον, τονίζεται πως οι δύο ομοσπονδίες με αυτή την απόφαση δεν μπορούν παρέμβουν καθώς στο θέμα της βίας σε αθλητικούς χώρους τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι κυβερνήσεις της κάθε χώρας.

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η διακοπή του πρωταθλήματος: «Δεν είναι στις προθέσεις μας να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι κύρωση αναλογική σε αυτή τη στιγμή. Στη λύση πάντως για απειλή εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το είπαμε ρητά στην UEFA και είναι βασική μας τοποθέτηση. O παραβιάζων πληρώνει». 

Παράλληλα πρόσθεσε: «Υπάρχει πλήρης συναντίληψη UEFA – ελληνικής πολιτείας, ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου γιατί υπάρχει διολίσθηση. H UEFA ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού και μέσα στον Φεβρουάριο θα υπογραφεί το συνυποσχετικό, με το οποίο η UEFA θα δεσμεύεται ότι θα υποβάλει έκθεση και προτάσεις για όλα τα ζητήματα του ποδοσφαίρου και η πολιτεία θα δεσμεύεται να υλοποιήσει τις προτάσεις στο μέρος που την αφορούν και ότι παρέχει πολιτική κάλυψη για ό,τι χρειάζεται να γίνει”. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments