Οικονομία

Ξηροί καρποί Dryfo – Μενεξόπουλος: Ένας ολόκληρος κόσμος επιλογών

Ξηροί καρποί Dryfo – Μενεξόπουλος: Ένας ολόκληρος κόσμος επιλογών
Dryfo - Μενεξόπουλοι: Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1950, ειδικεύεται στους ξηρούς καρπούς και έχει έδρα της μέχρι και σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

Dryfo – Μενεξόπουλοι: Νοστιμιά, ποιότητα και απόλαυση! Τρεις λέξεις που μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς τα προϊόντα μιας κορυφαίας εταιρείας ξηρών καρπών. Πώς θα μπορούσε άραγε να αντισταθεί κάποιος στα καραμελέ κάσιους ή ακόμα και στα κράκερ γαρίδας; Ένας ατέλειωτος κατάλογος προϊόντων που σίγουρα μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Η Dryfo είναι έτοιμη να συνοδεύσει το ποτό μας, όχι μόνο με τους νόστιμους ξηρούς καρπούς της, αλλά και μια πληθώρα αποξηραμένων φρούτων, όπως τα τσιπς μπανάνας, τα μήλα τα νεκταρίνια, τα δαμάσκηνα, τα βύσσινα, τα ακτινίδια και πολλά ακόμα που θα μας ταξιδέψουν. Βέβαια κανείς δεν μένει μόνο σε αυτά, κι αυτό γιατί στον κατάλογό της θα βρούμε ακόμα: Θεραπευτικά βότανα, υπερτροφές, δημητριακά και πολλών ειδών μπαχαρικά. Μετά από μια τόσο μεγάλη γκάμα προϊόντων θα σκέφτονταν σίγουρα κάποιος να ήταν …λαγός και να βρίσκονταν έστω και για λίγες ώρες στους αποθηκευτικούς χώρους μιας τέτοιας επιχείρησης. Αναμφίβολα θα το διασκέδαζε…

Η ίδρυση της εταιρείας

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1950 από τον Δημήτριο Μενεξόπουλο στα Λαδάδικα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας ως μια μονάδα πώλησης ξηρών καρπών. Όμως, η αγάπη για τους ξηρούς καρπούς και η σκληρή δουλειά από τον Δημήτριο Μενεξόπουλο και τους γιους του Ιωάννη και Παναγιώτη που ανέλαβαν στη συνέχεια την επιχείρηση, την έφεραν σήμερα σε ένα ευδιάκριτο ανταγωνιστικό επίπεδο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Τον Μάρτιο του 1988 η εταιρεία πήρε τη σημερινή της μορφή ως “Μενεξόπουλοι Αφοί Α.Β.Ε.Ε.’’. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον στο εμπόριο, την επεξεργασία, τη συσκευασία, την εισαγωγή και εξαγωγή ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών, οσπρίων, δημητριακών και snacks.

Η σημερινή λειτουργία της επιχείρησης πραγματοποιείται στη βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητους στεγασμένους χώρους, όπου βρίσκονται οι εργοστασιακές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Αυτές περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης, διαλογής, επεξεργασίας, R&D και τυποποίησης ξηρών τροφών.

Βασική στρατηγική της εταιρείας είναι η προσφορά μεγάλης ποικιλίας ασφαλών προϊόντων υψηλής ποιότητας στους πελάτες της και τους τελικούς καταναλωτές, διατηρώντας την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα, η εταιρεία επεξεργάζεται και εμπορεύεται όλα τα είδη των ελληνικών ξηρών καρπών, των αποξηραμένων φρούτων και όχι μόνο.

Φροντίζει για όλους

Η Dryfo, προβλέποντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της, εισάγει ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, snacks, δημητριακά και όσπρια από επιλεγμένα σημεία του κόσμου, ώστε να μην υπάρχει ανικανοποίητη ζήτηση. Η δραστηριότητα της επιχείρησης στον τομέα των εξαγωγών αφορά την κάλυψη της ζήτησης, είτε σε ομοιογενή – πλήρη φορτία, είτε σε τμηματικά – ετερογενή φορτία, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των πελατών της.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών της εταιρείας είναι η διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο των ξηρών τροφών στην Ελλάδα, όπως επίσης και η ενημέρωση για την εξέλιξη των καλλιεργειών αγροτικών προϊόντων σε παγκόσμια κλίμακα. Η βαθιά γνώση των συνθηκών της αγοράς, του ανταγωνισμού και γενικότερα των θεμάτων στον κλάδο των τροφιμών, σε συνδυασμό με τη σωστή αξιοποίηση των κατάλληλων υποδομών για την επέκταση και την ανάπτυξή της επιχείρησης για πολλά χρόνια, την οδήγησαν στο να συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών παραγωγής και εμπορίας ξηρών καρπών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με την αποτελεσματική οργάνωση της παραγωγής και των διανομών, τις σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης, όπως και με το διαρκή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των λειτουργιών της, η εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα και να ικανοποιεί με υπευθυνότητα κάθε συνεργάτη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments