Οικονομία

Ελλάδα – Κύπρος δρομολόγιο: Ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών

Ελλάδα – Κύπρος δρομολόγιο: Ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών
Ελλάδα - Κύπρος δρομολόγιο: Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ η πρωτοβουλία αυτή θα επιφέρει οικονομικά οφέλη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο.

Ελλάδα – Κύπρος δρομολόγιο: Σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Τουρισμού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την ηγεσία του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου συζητήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης συζήτησαν με την υφυπουργό Ναυτιλίας Κύπρου, Πηλείδου Νατάσα, το γενικό διευθυντή του Υφυπουργείου, Κώστα Ιακώβου και τον επιθεωρητή Πλοίων του Α’ Ναυτιλιακού Γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ‘Αδωνι Παυλίδη, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στις δύο χώρες, καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο, η οποία θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα και θα αναπτυχθεί νέα αμφίδρομη σχέση, ειδικά αν στην πορεία προστεθούν και ενδιάμεση σταθμοί στα νησιά του Ελλάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμένων που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα δεν μπορεί να γίνει κυκλικό ταξίδι κρουαζιέρας με δικαίωμα transit με αποτέλεσμα πολλές κρουαζιέρες να γίνονται ενδοκοινοτικά, κάτι που σημαίνει πρόσθετη και αυξημένη φορολόγηση αλλά και μείωση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας. Τέλος, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο διευκόλυνσης Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών για επενδυτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, με τη δημιουργία μαρινών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments