Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στις καταγγελίες για το Μάτι

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στις καταγγελίες για το Μάτι
ΕΟΠΥΥ: Πολίτης κατήγγειλε σε δελτίο ειδήσεων ότι καθυστερούν οι χορηγήσεις θεραπειών για τους εγκαυματίες στο Μάτι και ο ΕΟΠΥΥ απαντά.

ΕΟΠΥΥ: Πολίτης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και κατήγγειλε ότι οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι δε λαμβάνουν από το κράτος τα σκευάσματα που έχουν ανάγκη για τις θεραπείες τους, παρά τις εξαγγελίες που είχαν γίνει το καλοκαίρι.

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ:

«Όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι εγκαυματίες στο Μάτι δικαιούνται να λαμβάνουν δωρεάν όλα ανεξαιρέτως τα αναγκαία είδη για τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους (φάρμακα, επιθέματα σιλικόνης, αλοιφές κ.α.). Ο ΕΟΠΥΥ μάλιστα, έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη, ακόμα και αυτά τα οποία δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό.

Το μόνο που απαιτείται είναι μια αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκουν ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, συνοδευόμενη από τις γνωματεύσεις των γιατρών τους που πιστοποιούν την ανάγκη του ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα.

Επιπλέον, με εγκύκλιο του Οργανισμού, οι δαπάνες των εγκαυματιών εκκαθαρίζονται άμεσα και τα αιτήματά τους διεκπεραιώνονται με απόλυτη προτεραιότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments