Ελλάδα

Καστελόριζο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Καστελόριζο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Καστελόριζο: Μία λέμβος στην οποία επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Στρογγύλη, σχεδόν συνοδευόμενη από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Καστελόριζο: Με ασταμάτητο ρυθμό συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο παρότι βρίσκονται σε εξέλιξη, για δεύτερη ημέρα, οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, νωρίς το πρωί της Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, μία λέμβος στην οποία επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου, σχεδόν συνοδευόμενη από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το τουρκικό σκάφος δεν έκανε καμία κίνηση για να αποτρέψει τη λέμβο από το να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή έρευνας και διάσωσης από ελληνικής πλευράς. Ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος και σκάφη του ελληνικού στρατού κατευθύνθηκαν προς τη νησίδα.

Τότε τo πλήρωμα του τουρκικού σκαφους κινητοποιήθηκε, επιχειρώντας -κατά πληροφορίες- να παρεμποδίσει το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, λέγοντας πως βρίσκεται εντός τουρκικών υδάτων. Τελικώς, όμως, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Όσον αφορά στους επιβαίνοντες της λέμβου, μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments