Ελλάδα

Θεσσαλονίκη απεργία δικηγόρων: Αποχή από τα καθήκοντά τους, σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη απεργία δικηγόρων: Αποχή από τα καθήκοντά τους, σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2020
Θεσσαλονίκη απεργία δικηγόρων: Η 24ωρη αποχή αφορά την απόφαση επαναφοράς της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, αρμοδιότητας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Θεσσαλονίκη απεργία δικηγόρων: Αποχή από τα καθήκοντά τους, σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιούν οι δικηγόροι της συμπρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση επαναφοράς της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, αρμοδιότητας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Ειδικότερα, η 24ωρη αποχή εντάσσεται στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, την οποία επικύρωσε σε προ ημερών συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Όσον αφορά το θέμα του δικαστικού ενσήμου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ειδική εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 18.30 μ.μ στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 14 (Λαδάδικα). «Η προκαταβολική είσπραξη του τέλους με το νόμου 4640/2019 εκ μέρους του Δημοσίου, ήδη σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας της δίκης και επί ποσού κατά κανόνα μείζονος του τελικώς επιδικαζόμενου, αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου και της παροχής πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας στους πολίτες» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣΘ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δικηγόροι σχεδιάζουν να προσφύγουν για το θέμα στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments