Ελλάδα

Αποκάλυψη Pagenews: Πώς η Βαλεντίν οδήγησε τις Αρχές στη σπείρα των διακινητών

Αποκάλυψη Pagenews: Πώς η Βαλεντίν οδήγησε τις Αρχές στη σπείρα των διακινητών
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών «ξεδόντιασε» σπείρα που βοηθούσε υπηκόους τρίτων χωρών να φύγουν από την Ελλάδα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας χρήση «μαϊμού» ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι έρευνες των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, που κατά δήλωση του πατέρα της Αμπελκά είχε εξαφανιστεί, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν εν γνώσει του στη Γαλλία με τη μητέρα της ταξιδεύοντας με διαβατήριο άλλου προσώπου, οδήγησαν σε «λαβράκι». Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών «ξεδόντιασε» σπείρα που βοηθούσε υπηκόους τρίτων χωρών να φύγουν από την Ελλάδα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας χρήση «μαϊμού» ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το στοιχείο που ξετύλιξε το κουβάρι και των δύο υποθέσεων, ήταν το αεροπορικό εισιτήριο που εξέδωσε ο πατέρας της Βαλεντίν για να ταξιδέψει στη Γαλλία. Ένα ταξίδι όμως που ματαίωσε η ελληνική αστυνομία όταν τον κάλεσε για ακόμη μία κατάθεση, που αποδείχθηκε και η καθοριστική, καθώς ομολόγησε.  Όμως οι αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν ακόμη ένα ερώτημα: Ποιοι βοήθησαν τον πατέρα της 7χρονης να εκδώσει το αεροπορικό εισιτήριο και εξασφαλίσει τα απαιτούμενα έγγραφα για το ταξίδι στη Γαλλία;

Η έφοδος σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, ο πατέρας της Βαλεντίν είχε ζητήσει τη βοήθεια ενός φίλου του, ο οποίος εμφανίζεται ως μέλος σπείρας που διέθετε σε υπηκόους τρίτων χωρών τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών διενήργησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού σε διαμέρισμα της οδού Νιόβη στον Άγιο Παντελεήμονα. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκε πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων, όπως κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών για ταξίδια αγνώστων ατόμων και εμβάσματα μεταφοράς χρηματικών ποσών σε άγνωστα άτομα, εκτός ελλαδικού χώρου. Μεταξύ των κρατήσεων αεροπορικών πτήσεων, ήταν και του Αμπελκά για να ταξιδέψει στο Παρίσι στις 12 Φεβρουαρίου.

Βρέθηκαν ακόμη:

  • Ταυτότητα έκδοσης από ουγγρικές αρχές με στοιχεία ατόμου γεννημένου στη Βουδαπέστη, η οποία στη βάση δεδομένων της Σέγκεν ήταν καταχωρημένη ως κλαπείσα-υπεξαιρεθείσα.
  • Ταυτότητα εκδοθείσα από τις ισπανικές αρχές με στοιχεία ατόμου γεννημένου στην Ισπανία, αμφιβόλου γνησιότητας.
  • Έξι διαβατήρια και ακόμη δύο έγγραφα από τις αρχές του Κονγκό που χαρακτηρίζονται ως αμφιβόλου γνησιότητας.

Ιδιόχειρη σημείωση με ονόματα και ποσά

Ως διαχειριστής του διαμερίσματος εμφανιζόταν ένας άνδρας από το Κονγκό, ο οποίος φέρεται να εξασφάλιζε και διαμονή στο συγκεκριμένο χώρο σε μετανάστες, κυρίως συμπατριώτες του, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Στην κατοχή του Κονγκολέζου βρέθηκε και ιδιόχειρη σημείωση με ονόματα ατόμων που αντιστοιχούσαν πλήρως με τα χρηματικά ποσά.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, τα οποία κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις άρθρων του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Οι συλληφθέντες δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν στους αστυνομικούς την κατοχή των ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία ανήκουν σε έτερα πρόσωπα, ενώ δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί η γνησιότητά τους.

«Η κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, η κατοχή ιδιόχειρων σημειώσεων με αναγραφόμενα ονόματα σε αντιστοιχία με χρηματικά ποσά, η κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων χωρών της Ε.Ε. τα οποία εξασφαλίζουν είσοδο-μετάβαση σε χώρες της Ε.Ε. με “ελαφρύ” καθεστώς ελέγχων, καταστούν τους κατόχους του, προδήλως μέλη ομάδας που χρησιμοποιώντας τα παραπάνω ως μήτρες, διευκολύνουν την μετάδοση πολιτών τρίτων χωρών σε χώρες της Ε.Ε. με παράνομο τρόπο» κατέθεσε αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments