Διεθνή

Μακελειό στη Γερμανία: Αυτός είναι ο δράστης των επιθέσεων – Η επιστολή με τις ακροδεξιές αναφορές

Μακελειό στη Γερμανία: Αυτός είναι ο δράστης των επιθέσεων – Η επιστολή με τις ακροδεξιές αναφορές
Μακελειό στη Γερμανία: Το προφίλ του δράστη - Είχε αφήσει επιστολή

Τα κίνητρα του δράστη της φονικής επίθεσης στη Γερμανία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική έκδοσή της, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό μέσο ενημέρωσης, ο δράστης ονομάζεται Τομπίας Ρ. και έχει αφήσει μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τις πράξεις του.

Στην επιστολή του ο Τομπίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή. Η Bild δεν επικαλείται την πηγή των πληροφοριών που δημοσίευσε, ενώ η αστυνομία προς το παρόν δεν τις έχει επιβεβαιώσει.

Οι επιθέσεις του Τομπίας είχαν στόχο θαμώνες σε μπαρ με ναργιλέδες, στα οποία συχνάζουν κυρίως αραβικής καταγωγής πολίτες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανήρτησε στο Twitter: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη #Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα».

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Σημειώνεται ότι τα θύματα δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Χανάου, έπειτα από επιθέσεις που είχαν στόχο θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες και τα πυρά τραυμάτισαν σοβαρά πολλούς ακόμη ανθρώπους, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Το πρόσωπο που η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για την επίθεση βρέθηκε νεκρό μερικές ώρες αργότερα μέσα στο σπίτι του, πλάι στο πτώμα άλλου ενός ανθρώπου, που δεν έχει αναγνωριστεί.

«Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Χανάου» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ «επιπλέον βρέθηκε άλλο ένα πτώμα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του κρατιδίου της Έσσης, όπου βρίσκεται η Χανάου. «Η έρευνα συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν άλλοι δράστες», κατά την ίδια πηγή.

“Πληγωμένη” Γερμανία

Η Γερμανία έγινε στόχος τα τελευταία χρόνια πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, ανάμεσά τους μιας η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους στην καρδιά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο του 2016.

Την Παρασκευή, 12 μέλη μιας μικρής οργάνωσης της άκρας δεξιάς συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Τους βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον τεμενών, όπως αυτές που έγιναν στο Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2019, στα οποία είχαν σκοτωθεί 51 άνθρωποι. Έχουν προφυλακιστεί.

Τον Οκτώβριο, εξτρεμιστής της δεξιάς και αρνητής του Ολοκαυτώματος αποπειράθηκε να διαπράξει επίθεση εναντίον συναγωγής στη Χάλε, σφαγή που αποφεύχθηκε παρά λίγο.

Στη Δρέσδη, οκτώ νεοναζί δικάζονται εξάλλου τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες διότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον ξένων καθώς και πολιτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments