Ελλάδα

Μεταναστευτικό δημοσκόπηση: Το 65% θεωρεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες απειλή

Μεταναστευτικό δημοσκόπηση: Το 65% θεωρεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες απειλή
Μεταναστευτικό δημοσκόπηση: Η Kapa Research έκανε δημοσκόπηση για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η οποία αποτυπώνει την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα νησιά για το μεταναστευτικό.

Μεταναστευτικό δημοσκόπηση: Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Kapa Research το 65% των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για απειλή για τη χώρα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει επίσης ότι 9 στους 10 κατοίκους θεωρούν ότι οι αυξημένες ροές μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην περιοχή τους επηρεάζοντάς την αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Μεγάλο Προβληματισμό σίγουρα προκαλεί το στοιχείο ότι το 30% απάντησε ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον μέλος του νοικοκυριού που σκέφτεται να φύγει από τα νησιά μας λόγω μεταναστευτικού. Παρόλα αυτά, το 21% θεωρεί ότι η παρουσία των μεταναστών στη χώρα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων ενώ μόλις ένα 10% συμφωνεί με τη φράση ότι οι μετανάστες μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το μεταναστευτικό

Η έρευνα της Kapa Research διεξήχθη σε δείγμα 1.203 ατόμων από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου και τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι:

  • 78% των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα το προσφυγικό μεταναστευτικό
  • 81% θεωρεί ότι η πορεία του νησιού τους είναι προς την λάθος κατεύθυνση
  • 50% θεωρεί ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση του νοικοκύριου τους είναι χειρότερη σε σχέση με πριν από 5 χρόνια (Σημαντικό εύρημα καθώς η σημερινή κατάσταση για την οικονομία έχει πολλές νότες αισιοδοξίας στην ηπειρωτική χώρα)
  • 90% των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου αναφέρει αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικού – μεταναστευτικού στα νησιά μας
  • Οι αρνητικές επιπτώσεις εντοπίζονται κυρίως σε : ψυχολογία / υγεία / τουρισμός / καθαριότητα
  • Τουρισμός και ασφάλεια των πολιτών έχουν επηρεαστεί τα μέγιστα από το προσφυγικό.
  • Οι αυξημένες ροές μεταναστών προκαλούν στους κατοίκους (σε ίσα περίπου ποσοστά: οργή/ φόβο/ προβληματισμό)
  • Tο 30% απάντησε ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον μέλος του νοικοκυριού που σκέφτεται να φύγει από τα νησιά μας λόγω μεταναστευτικού.
  • Το 65% του πληθυσμού βλέπει πλέον τους μετανάστες – πρόσφυγες ως απειλή!
  • Θετικά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχουν συμβάλει κατά σειρά: κάτοικοι, αστυνομία, Περιφέρεια ενώ απαντούν ότι δεν έχει υπάρξει βοήθεια από Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments